torsdag 4. mai 2017

Sår i rumpa krem

Sår I Rumpa Sprekkdannelse i endetarmen er veldig vanlig og fryktelig smertefullt. Om analfissur: - Man vil ofte unngå å gå på do fordi det gjør så vondt,. Hva er endetarmsplager?


Den nedre delen av tykktarmen kalles endetarmen og munner ut i endetarmsåpningen (anus). Hvis rådene ovenfor ikke hjelper i løpet av et par døgn, og huden er hissig rød uten væskende flater eller sår , kan du forsøke å smøre et tynt lag med Hydrokortison krem eller Dactacort krem.

Vent noen minutter før du så smører med en sinksalve. Dette bør gjøres morgen og kveld. Bepanten funker ikke her, ikke inotyol heller. Men locobase repair er helt super! O hadde skikkelig sår rumpe etter en stygg omgang diaré, han hadde sår som blødde stakkar, sånn går det når far skal passe på jeg brukte locobase og da var han helt fin i løpet av to dager jeg har brukt det hele tida og får ikke fullrost resultatet.


Rød og sår stump er vondt, og i en tett, fuktig og varm bleie blir det hele gjerne enda verre. Regelmessig og god lufting ved bleieskift er det viktigste for å unngå bleieutslett. Pass også på at det ikke ligger væske eller vann som ikke har tørket i hudfoldene rundt barnets rumpe og kjønnsorgan, sier privatpraktiserende helsesøster, Tone Aanderaa.

Hvis man er sår og kronisk irritert i området, kan man bruke kortisonsalve, som demper kløe og irritasjon i huden. Disse kan brukes i korte perioder. Xyloproct inneholder også et lokalbedøvende middel. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre da min lille gutt ble sår i rumpa , sikkelig bleieutslett da han var liten, men fikk dette rådet av barnelegen på helsestasjonen og det hjalp virkelig. Den tilfører fett på rumpa , mens zinksalve tørker ut huden.


Born sin krem er veldig myk, nesten oljete, og det er derfor nødvendig å smøre rikelig med kremen skal én unngå å bli sår i rumpa på lengre turer. På linje med Raphas chamois krem er også varianten fra Born mest egnet for de korte øktene i tørt og fint vær. Hei du som sliter med sår rumpe! Sansynligvis har du innvendige hemorroider som blir irritert av avføring og da sprekker og blør. Ganske sikkert bør du starte med en kur Scheriproct stikkpiller, (tror de er på resept, husker ikke sikkert), du kan forsøke med bare krem som du helt sikkert får reseptfritt, den har en innføringssonde som du skrur på tuben.


Er heller tynn enn overvektig. Har ikke hatt svangeskap. Var hos fastlege i vår. Hun så på endetarmsåpningen (stakkars), og kunne ikke se tegn til verken sår hud eller hemoroider.


Hun mente det mest sannsynlige var hemoroide, og at alcos anal og sommer ville gjøre det bra igjen. Salven har betennelsesnedsettende og gode dekkende egenskaper. Rengjør hudområdet før bruk.

Påstrykes i tykt lag en til flere ganger daglig. Kan dekkes med kompress og gasbind for å hindre tilsøling av klærne. Må ikke brukes på væskende eller infiserte sår.


Guttungen kom hjem fra overnatting hos besteforeldrene i går med supersår rumpe. Nå har vi vasket han godt, latt stumpen lufttørke og smurt med sinksalve etter hvert bleieskift der han hadde bæsja, men fremdeles ingen bedring! Kjøp Stop krem ml hos Vitusapotek.


For å unngå kviser eller follikulitter på rumpa , bør du unngå tettsittende bukser, og helst bruke undertøy av bomull. Det er også viktig å dusje så raskt som mulig etter trening og fysisk aktivitet. Pass på å ikke bruke fete kremer på rumpa , da det kan føre til tette.


Er det noen som har tips om hvilken salve eller lignende som kan hjelpe. Skifter bleie med en gang han har bæsjet og smører med inotyol salve, men han blir ikke bedre. Såå søker råd hos ekspertene, nemmelig dere andre mødre! Et annet alternativ er en krem med kalsiumblokker. Men dette er uvanlig i Norge og må spesiallages på apoteket.


Begge salvebehandlingene brukes i seks til åtte uker. Botulinumtoksin A (botox) kan gis som injeksjoner i endetarmens lukkemuskel hvis ikke ovenstående salvebehandling hjelper. Kløe i rumpa kan også være andre ting enn bare sår hud.


Jeg har i en kort periode opplevd kløe i rumpa , det er litt ubehagelig og flaut. De gir plager i form av blødninger, svie og kløe. Små sprekker og sår ytterst i endetarmen kalles analsprekker. Huden rundt endetarmsåpningen må stelles. Tørrhet i huden kan reduseres med fuktighetskrem.


Dersom avføringen er har kan det også hjelpe å smøre med myk krem like før avføringen skal passere. Irritasjon av huden kan hindres gjennom godt hudstell og bruk av mild såpe. Unngå overdreven bruk av såpe - dette øker.


SPØRSMÅL hei jeg er sår i rompa rundt hullet. Advarer mot å tørke seg for mye i rumpa. Analfissur er et sår i endetarmen, mens hemoroider kommer av at slimhinnene utvider seg på grunn av økt blodmengde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg