fredag 26. mai 2017

Hodepine ryggsmerter håravfall

Sliter du med hårtap? Reduserer hårtap og fremmer ny hårvekst. Ved abonnement får du fri levering. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Lupus har et svingende forløp med gode og dårlige sykdomsperioder.

Det er heller ikke uvanlig at en sykdom som begynner akutt, kan gå helt tilbake under behandling. I en periode med aktiv sykdom er de vanligste plagene influensalignende symptomer med feber, slapphet, hodepine , muskel- og leddsmerter. Utslett av ulike typer er vanlig. Symptomsjekkeren er ingen medisinsk rådgivingstjeneste.


Den er kun tenkt som informasjon om mulige årsaker til det aktuelle symptomet. En mann med afrikansk opprinnelse ble innlagt med hodepine og ryggsmerter. MR-undersøkelse viste et overraskende funn. Importsykdommer må ikke glemmes, selv hos personer som har vært lenge i Norge.


En mann i 40-årene fra et afrikansk land ble innlagt i medisinsk avdeling på et norsk lokalsykehus med hodepine og ryggsmerter.

Det store flertallet av hodepiner er benigne, men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt. Det er viktig for legevaktlegen å finne de pasientene som presenterer seg med hodepinesymptomer som kan være forårsaket av annen sykdom (sekundære hodepiner ) med potensielt alvorlig forløp. Cervikogen hodepine.


Dette er navnet på hodepinen som gjerne er assosiert med smerter i skuldre og nakke. Smertene i seg selv kan komme fra skjelett, mellomvirvelskiver, blodårer eller nerver i skuldre og nakke. Typisk for denne hodepinen er at den oftest er sterkest bak i hodet og gjerne på en side. Men dette kan virke begge veier, siden søvnproblemer kan føre til framtidige ryggsmerter. På samme måte som dårlig søvn kan gjøre oss mer stresset, gi oss hodepine , gjøre oss trøtte eller gi følelse av nedstemthet, kan det også forårsake eller forlenge ryggsmerte.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. De dårlige periodene er preget av blant annet tretthet, morgenstivhet, håravfall , leddsmerter, utslett, hodepine ,humørsvigninger, blod og eggehvite i urinen og tørre slimhinner. Korsryggsmerter er det vanligste problemet i nerve- muskel- skjelettapparatet og samfunnets dyreste enkeltplage.


Vondt i ryggen er en smertefull, men som regel ufarlig tilstand. De aller fleste nakke- og ryggsmerter kan behandles konservativt, det vil si med medikamenter, veiledning og eventuelt fysioterapi, og de fleste blir bra uten operasjon. Enkelte er i behov av kirurgisk behandling, for eksempel pasienter med isjias. En mann i 60-årene ble innlagt etter et døgns sykehistorie med hodepine , kvalme og oppkast.


Etter første undersøkelse i akuttmottak ble det vurdert at det var liten mistanke om alvorlig bakenforliggende sykdom, men han ble innlagt for observasjon og smertelindring. Din alder kan være en risikofaktor for at du får ryggsmerter. Ved denne alderen skjer det endringer i ledd og bein i kroppen, selv om du aldri har vært plaget med ryggsmerter fra tidligere.

Hodepinen starter gjerne på den ene siden eller i bakhodet. Hodepine kan være det eneste symptomet hos opptil prosent av pasientene, og den kan også gå helt tilbake i løpet av noen minutter til timer. Hjerneblødning er akutt og livstruende.


Ved plutselig, smertefull hodepine bør du alltid kontakte lege. Ryggsmerter er svært vanlig med korsryggsmerter som hyppigste årsak til plager i muskel- og skjelettapparatet på verdensbasis. Smerter i ryggen er som regel helt ufarlig og går ofte over av seg selv. Min sønn på år skjelver på hendene, spesielt høyrehanda.


En tredjedel av alle pasienter med muskel- og skjelettsykdom har ryggbesvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg