onsdag 3. mai 2017

Hvordan måle feber uten termometer

Lei av lang kø på apoteket? Bestill termometer fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Felleskjøpet har et stort utvalg av termometer , alt etter ditt behov!

Vi hjelper deg med å finne det riktige utstyret som passer ditt behov! Les mer om det her! Presise og raske termometer for måling av feber. Se bilder, les kundeomtale og book! Når vi blir syke er det fort gjort å få feber , og da er det greit å måle med et termometer for å se hvordan vi ligger an.


Her får du råd og tips for hvordan du enklest måler temperaturen til deg og dine. Er du varmere i pannen enn i resten av ansiktet så kan det være tegn på feber. Ikke helt det du spurte om nei Kanskje en nabo kan låne deg et termometer ?

Vi har alltid hatt et godt, gammeldags termometer som puttes i rompa. Veldig greit å forholde seg til, men litt styrete. Nå har vi kjøpt et infrarødt til å måle på huden. Jeg syns det er så vanskelig å forholde seg til, for det kommer jo helt an på hvor man måler. Er klar over at man ikke trenger.


Når du får feber , stiger kroppen din over normal kroppstemperatur på 9grader Fahrenheit og din indre termostat, i hypotalamus delen av hjernen din, er forhøyet. Hvordan bør feberen måles? Kroppens temperatur varierer gjennom døgnet, den er lavest på morgenen og høyest på kvelden. Det er lurt å måle sin egen kroppstemperatur relativt ofte slik at man kjenner sin normale temperatur.


Dette gjelder også små barn – da er det lettere å vite når man har feber. Føler meg svimmel og vil finne ut hvorfor, kan jeg sjekke det anonymt? Jeg tror jeg har fått skabb, men tør ikke dra til legen for å sjekke det.


Hva kan legen se på en blodprøve når man skal sjekke folatnivå? Fikk en klump på halsen i forbindelse med feber. Et større problem var avviket mellom tempen under armen og i baken er ulikt fra barn til barn. Selv om den i gjennomsnitt er lavere i armhulen enn i baken når man bruker elektronisk termometer , kan en ikke uten videre justere dette ved å legge til målingen under armen.


All informasjon på NHI.

Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Normalt ligger kroppstemperaturen rundt 37ºC (men den varierer litt i løpet av døgnet). Men hvor er det best å måle temperaturen? RektalmålingDet beste stedet å måle på er i endetarmen, ved en såkalt rektalmåling.


En rektalmåling gir et sikkert resultat, men metoden kan være ubehagelig for barnet. Man bruker et lite digitalt termometer (fås kjøpt på apoteket), fører det inn i termometerbeskyttelsen og påfører litt vaselin på tuppen. Et febertermometer er et svært nyttig hjelpemiddel for å måle febernivået, spesielt hos barn som ofte ikke har samme evne til å kommunisere hvordan de har det, når de er syke.


Feber vil si at kroppstemperaturen er høyere enn vanlig. Normal temperatur hos små barn varierer vanligvis mellom 3og 3grader, og stiger den til over 3grader, regnes det som feber. Vær imidlertid klar over at noen barn har større temperatursvingninger enn dette uten å være syke. Mål temperaturen cirka en gang hver anden time. Hvis resultatet af målingen ikke er i overensstemmelse med personens velbefindende eller er unormalt lav, bør du gentage målingen hvert 15.


Termometret indikerer, at personen ikke har feber , men personen føles. De ulike måtene å måle temperaturen på er mer eller mindre presise. Det er viktig å kjenne til normalverdiene ved de ulike metodene.


Tidligere benyttet man ofte mål med kvikksølv, og disse finnes nok fortsatt i noen hjem. Det finnes ulike typer termometer som kan brukes til å måle temperaturen. Disse målene er av glass og kan lett knuses. Det er en infrard sensor som mler temperaturen, og det gjres raskt og uten srlig grad av ubehag for pasienten. Jeg ligger syg, og jeg kan ikke måle min temperatur, men føler, at jeg har feber.


Barn kan være alvorlige syke uten feber. Almenntilstanden er viktigst når du vurderer barnet ditt: våkenhetsgra pusteproblemer, oppkast, diare, og tørste. Det er ikke alltid lett å avgjøre om barnet har feber ved å kjenne på huden. Det sikreste er å måle temperaturen i endetarmen. Jeg kjøpte øretermometer da jeg hørte det var best til så små da det var vanskelig å måle på annen måte.


Bruk digitalt termometer. Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Feber er vanligvis kroppens reaksjon på infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg