tirsdag 16. mai 2017

Saus til lammelår

Populære oppskrifter med lammelår. Norsk lam er en eksklusiv råvare. Vi viser deg hvordan her. Det er lettere enn du tror. Bestill nå og betal ved utsjekking.

Denne viser deg når maten er ferdig. Skrell og grovhakk hvitløkskløftene. Surr hvitløken i en kasserolle med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett rosmarin når hvitløken er blank. Ha i balsamico og rødvin, kok ned til halvparten.


Pisk inn sennep og sukker. Dette er det ultimate valget til lammelår , dette er også en saus som har god holdbarhet og gjerne kan fryses.

Visp inn urtene rett før. Slik gjør du: Fres finhakket hvitløk i olje på medium varme til den er gyllenbrun, tilsett løk og fres til det er blankt. Og det er enkelt å finne vin til.


Lammesteika er svært imøtekommende overfor nye smaker. Det finnes nesten ikke grenser for hva som funker - det strekker seg fra mynte til ansjos. Har du en skvett fløte igjen kan du gjerne tilsette denne for litt rundere smak.


Saus : Sil kraften fra lammelåret og kok opp, la det koke ned til du har cirka dl kraft i kjelen. Rør litt maizenna ut i kaldt vann, eller bruk brun maizennajevner. En enkel og lettlaget sjysaus som passer til de fleste. Helstekt lammelår med. Finhakk løk til saus og fres mykt i smør.


Skal du servere lammelår til fest, kan du spørre i kjøttdisken om de kan skjære vekk knoken på den tynne enden. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca liter vann.


Stek på 125° C i 2-timer.

Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen. Langtidsstekt lammelår med helstekte poteter á la Jamie O. Kok opp vannet og legg i lammelåret.


Brun margarin og mel til mellombrunt. Spe med kraft til en tynn saus. Skjær lammelåret i skiver og server. La sausen koke 5-minutter til. Kutt det kalde smøret i terninger og pisk dem inn i sausen.


Kremet soppsaus: Hakk soppen, ev. Smak til med rørsukker rett før servering. Fres soppen i en kasserolle tilsatt smør, til den blir gyllen. La den stå og koke på sterk varme i ca.


La det stå og koke inn til kraften er redusert til ca. Enkle sauser til lam. En av mine absolutte favoritter er denne lammesjyen. Den skrytes alltid opp i skyene. Som tilbehør til Smedstuens badsturøkte lammelår er det bare fantasien som stopper deg.


Kokte poteter, gulrøtter, brokkoli, sukkererter, blomkål, asparges og kålrot kan alle anbefales som tilbehør. Hun har ikke blogg selv og får ikke komentert her. Kjøp et ferdig saltet og røkt lammelår , på ca.


Pakk låret inn i aluminiumsfolie og sett et steketermometer i den tykkeste delen, la ikke termometeret stå mot ben. Tilbehør til kaldt. Server låret varmt eller kaldt. Dette lammelåret blir tilberedt på svak varme over lang tid til det blir så mørt og saftig at det detter av beinet og nesten smelter i munn. Under følger min fremgangsmåte på det møreste lammelåret jeg noen gang har spist.


Lykke til ;) Saftig og mørt langtidsstekt lammelår. Jeg har stekt det til ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg