torsdag 4. mai 2017

Seigt slim i svelget

Stort utvalg - Rett pris - Mote på nett - Kjøp designer klær - Zoovillage! Slim i halsen kan ha mange forskjellige årsaker, og det vil også variere mye hvor plaget hver enkelt er av dette. Vi mennesker er veldig forskjellige. Noen kan ha mye slim uten å tenke over det, mens andre reagerer og føler seg plaget av langt mindre mengder, sier universitetslektor og fastlege ved Sandvika legesenter, Kenneth Sagedal.


Slim skyldes ofte refluks, altså syre fra magesekken som kommer opp pga.

Cystisk fibrose er det nok ikke. Søk på refluks på Internet, står mye om det. Har man astma eller en allergi så påvirker det også refluksen. Kristian skrev: Jeg sliter med slim og snørr i halsen når jeg trener og gjennom hele året.


Jeg sier nesten, da det er perioder der jeg er symptomfri). Jeg må liksom lage undertrykk og suge det ut. Det er som regel værst på morgenen og da kan det til tider bli så mye suging og harking at jeg får brekninger.

Begynner å bli så lei nå. Det har blitt verre og verre, og det plager meg utrolig mye. Det er som en klump av slim som sitter fast nedi halsen, og kribler og er helt ekkel.


Det verste er at det blir MYE verre etter at jeg har. At det blir slim i halsen og kanskje ikke så mye andre steder, har nok med den direkte kontakten med maten å gjøre, sier han. Når jeg rammes av dette er det lett å få panikk og bli stresset, men ofte finnes det en bra motgift om du bare leter rundt litt eller spør en lege.


Når denne slimhinnen blir betent, vil den produsere mer slim , og hevelsen vil samtidig føre til at luftpassasjen gjennom nesen blir trangere. Følelsen er og har aldri vært der om morgenen. Iblant får jeg opp slim fra halsen som er ganse seigt og klart og hvitt. Tykk seigt slim bygger seg opp og blokkerer rør og kanaler, slik som bronkiene i. Dette fører også til at jeg blir knusk tørr i munn og hals. Symptomene er sviing, irritasjon, tørrhet i svelget , seig slim i svelget , svelgevansker,.


Mange opplever å få mye slim i halsen etter å ha spist eller drukket mat, men det er ikke nødvendigvis all mat og drikke man reagerer på. En høy slimproduksjon fører ofte til sjenerende. Har i lengre tid (3år) hatt problem med noe som på meg virker som slim som sitter fast i overgang nese-svelg.

Virker til å være bak veggen bak drøvelen (et snittbilde kunne forklart det bedre). Om resultatet av allergi eller sesonginfluensa, er gooey drypp fra nesen til svelget noe de fleste mennesker ønsker å bli kvitt så fort som mulig. Mens du kan vente på naturen gå sin gang, det er også noen enkle løsninger på dette problemet. Nesesvelg Ensidig serøs ørebetennelse og nedsatt hørsel forekommer.


Svulst i nesesvelg kan føre til forsnevring i nesen. Spredning til halsen er ofte første symptom. Andre tilstander, som blant annet polypper og godartede svulster (sjelden), kan gi lignende symptomer som ved kreft i nesesvelg.


Drikker rikelig og tar slimløsende for å få opp slimet, men problemet er at jeg får det ikke ut! Jeg får det opp baki svelget , står og hoster, harker og brekker meg, men det sitter dønn fast og jeg ender opp med å måtte svelge. Jeg har bronkitt og mye slim i lungene. Jeg vil så gjerne bare få alt. Røyke sigaretter irriterer og inflames den skjøre slimhinnene, forårsaker en økt utskillelse av slim.


Alkohol og koffein også kan føre til uttørking av slim , spesielt stillestående slim i halsen, noe som gjør det vanskeligere å skylle ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg