onsdag 24. mai 2017

Hva er skatteklasse 2

Hva er skatteklasse 2

For skatteklasse har du et personfradrag, et fribeløp, ved beregningen av skatt på alminnelig inntekt (nettoinntekt). Det samme gjelder for dødsbo i det året skattyter døde. Er du skattemessig bosatt i Norge bare deler av året, reduseres personfradraget forholdsmessig.


Dette er tapet ved å miste skatteklasse 2. Siden skatteklasse er falt bort betyr det at personfradraget blir på maksimalt 54. Aleneforsørgere er mest opptatt av sin egen klingende mynt, og lite opptatt av skatten til dem i klasse 1. For å vise hvordan klasse virker, konsentrerer vi oss derfor om ektefeller, hvor den ene tjener svært lite. Ektefeller skal lignes i den klassen som totalt sett er gunstigst.


Forskjellen på skatteklasse og skatteklasse 2. Her finner du som utenlandsk i Norge informasjon om hva du må gjøre når du skal drive næringsvirksomhet her. Utenlandsk aksjeselskap Dersom du skal drive et selskap i Norge, må du registrere selskapet ditt, rapportere ansatte, innbetale skatt, levere skattemeldingen og motta et skatteoppgjør. Fordelen med skatteklasse er blant annet at om den ene av ektefellene har inntekt og den andre ikke.


Hva er skatteklasse 2

En typisk situasjon kan være hvis den ene er student og den andre yrkesaktiv. Da kan den yrkesaktive med inntekt få utnyttet personfradraget til den som er student og ikke har inntekt. Fjerning av skatteklassen vil medføre at fra neste år vil ektefeller som i dag har skatteklasse få en skatteøkning. Regjeringen ønsker å fjerne dagens ordning med skatteklasse 2. De iser videre at majoriteten av ekteparene som skattlegges i klasse består av minst én innvandrer, og at det ofte er kvinnen som har lav eller ingen inntekt. Dårlig integreringspolitikk.


To av tre i yrkesaktiv alder som ble lignet i skatteklasse har en ektefelle med innvandrerbakgrunn. Fordi hos meg så er det ca. Mens hos venninne mine er det helt motsatt og tre ganger mere der det står skatteklasse og ugift.


Hva er forskjellen på skatteklasse og skatteklasse ? Alle venninnene mine er ugifte. Vil ramme ektepar der en er hjemmeværende, mener finansrådgiver. Det er grunn til å tro at mange opplever nettopp dette.


Ny skatteklasse De fleste har skatteklasse men de fleste ektefeller lignes i klasse 1E når begge har inntekt. Skatteklasse er den skatteklassen man er i hvis man er enslig forsørger, dvs. Hvis en av dere ikke har inntekt, liknes dere normalt i skatteklasse 2. Skatteskjerpelse mot gammel skatteklasse 2. De som i år blir lignet i skatteklasse , får et ekstra personfradrag, 47.


Hva er skatteklasse 2

Med prosent skatt gir det 13. I skatteklasse er personfradraget dobbelt så høyt som i klasse 1. Formålet med skatteklasse har vært å beskatte skattytere som forsørger hjemmeværende ektefelle, noe lempeligere. Hva innebærer det helt konkret.


Vil fjerne skatteklasse Finansminister Siv Jensen (Frp) på vei ut fra hjemmet sitt tidlig torsdag morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg