tirsdag 30. mai 2017

Fiksere farge med eddik

Hun tror at eddik kan ha en effekt på å sette farge på klærne når de er nye, men er heller skeptisk til at dette skal være med på å bevare fargen som allerede er i klærne. Jeg tror nok ikke eddik kan få pigmentene til å sette seg noe mer etter at selve fargingen er ferdig, forklarer fysikeren. Syre kan brukes til å fiksere enkelte fargestoffer, forklarer hun. Men det forutsetter jo at fargestoffet som er brukt kan fikseres med syre og at fargen har behov for ytterligere fiksering i tillegg til det som allerede er gjort av produsenten.


Fiksere farge med eddik

Det imidlertid er kjent at jeans farger av i begynnelsen. Eddik regnes som et vidundermiddel innen naturlig rengjøring, men det er noen ting man bør holde eddiken langt unna. Ifølge goodhousekeeping. Grunnen er at eddik er syrebasert og av den grunn gjøre mer skade enn nytte.


De fleste som eier et dampstrykjern vet at strykeflaten kan få sorte flekker enten av mineraler i vannet eller om du stryker klær med merker eller farger som smitter av. Det finnes flere måte å fikse dette på - noen sverger til og med til tannkrem - men hva enn du gjør, ikke prøv å rengjøre strykjernet med eddik. La løsningen tørke så støvsuger du. For tøff, inngrodd skitt og andre flekker, lag en paste av en spiseskje eddik med ss maisenna og gni det inn i flekken med en tørr klut. Vorter er ikke bare skjemmende og pinlig.


Saltet gjør nemlig at fargen binder seg til fibrene i jeansen. Hvis de allerede har begynt å bli avfarget, kan det lønne seg å vaske buksene med andre mørkere jeans. Et annet godt tips som KK. Du kommer også til å like at det både er svært miljøvennlig og ikke minst lønner seg økonomisk.


Sliter du med sukkermaur inne på kjøkkenet, lønner det seg å gni litt hvit eddik i hjørnene der mauren vanligvis ferdes. De hater lukten og vil sky den som pesten. Dette tar effektivt knekken på maur og ugress På vaskerommet.


Visste du at eddik også kan hindre klær med sterke farger å smitte av i vaskemaskinen? I og med at ekspertene våre er enige i at saltbad på jeans som allerede har en fiksert farge har lite for seg, var målsettingen vår å teste om et saltbad kunne få billige jeans med ufiksert farge til å holde seg bedre. Jeans A ble plassert i vannbad i én time, før den ble lagt i vaskemaskina på vrenga, til normalvask på grader. Eddik er et fascinerende produkt med mange bruksområder på grunn av sin evne til å desinfisere, fjerne lukt, fett og mugg. Den kan blandes ut for å få en svakere blanding med eddik.


De kan være svært smertefullt avhengig av hvilken del av kroppen de er infisert. Eddik er sterkt etsende og kan gi alovrlige forgiftninger. Du bør bløtlegge de i eddik -vann mens du klargjør for farging. Blandingsforhold ca kork edikk og pr.


Selve fargingen foregår i kjele på komfyren. Fyll den med ønsket mengde vann og farge. Wilton sine farger er kraftige så prøv deg litt frem, og ikke klø deg på nesen med farge på fingrene, den forsvinner ikke med det. Vri lokket på vannflasken, og riste å skylle veggene i flaske med eddik løsningen. La vannet stå i flasken i minutter.


Kast vannet, skyll flasken med friskt varmt vann og la det lufttørke. Fikk et tips en gang for lenge siden om hvordan man kunne fiksere fargen på nye klær, men husker ikke helt hvordan det var. Mener at det var noe med å legge det i vann med litt eddik i en stund.


Merk spesielt hvordan hvit eddik kan hjelpe deg med å vaske klær. Få tilbake fargen på klærne med hvit eddik. Det virker utrolig, men hvit eddik gjør mer enn å bare ikke skade klesfarge, men hjelper også med å itensivere farger som har falmet på grunn av vaskemiddel. For å oppnå dette, trenger du bare å fylle rommet i vaskemaskinen. La det sitte i to dager, så støvsuger du.


Flekkfjernerspray: Fyll en sprayflaske med del eddik og deler vann. Fyll en annen sprayflaske med del salmiakk og deler vann. Tre trakten ned i ballongen og fyll ballongen med et par skjeer bakepulver. Fukt en flekk med eddikløsningen. Fest ballongen over flasketuten.


Når ballongen sitter godt rister du bakepulveret ned i flasken. Be elevene observere og beskrive hva som skjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg