onsdag 17. mai 2017

Bilder av utslett

Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Bestill lett online her! Det er vi stolte av og veldig glade for. Tunga kan minne om et jordbær.


Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon.

De fleste kløende utslett er ufarlige. Her kan du se bilder av utslett , lese om symptomer, mulige årsaker, og når du bør ta kontakt med lege. Hudlidelser og utslett kan dermed føre til større problemer. Huden sladrer om sykdommer. Har du for eksempel lidelser i fordøyelsessystemet, leveren eller hormonforstyrrelser, kan dette føre til hudforandringer.


Disse ufarlige utslettene er ofte rødprikkete med eller uten kløe, sier Ringnes. Prognose ved medikamentelle utslett.

Ved allergisk reaksjon kommer hudreaksjonen i løpet av få minutter. Faren for sterk reaksjon med utvikling av sjokk øker med gjentatt bruk av et medikament. Her finner du bilder av ulike typer utslett. Hold inn Ctrl-tasten (Cmd på Mac).


Fakta om Erytema migrans (borreliose- utslett ): Erytema migrans er et rødlig utslett som vokser rundt bittstedet. Ved en del hudsykdommer har utslettet en karakteristisk lokalisasjon. Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi. Utslett og eksem Hva er utslett ? Ufarlig utslett som gjør litt av seg.


Elveblest er en akutt hudreaksjon som ligner den reaksjonen man får av brennesler: man får sterkt kløende områder, ofte med blæredannelse. Pityriasis versicolor Når hudens egen hjemmeværende sopp lager flekker. Kviser (acne) Verdens vanligste sykdom kan behandles. Isotretinoin mot kviser Isotretinoin mot kviser.


Kronisk elveblest er mer problematisk både for pasienten og legen enn det akutte anfallet. Et kløende utslett i flere uker er dypt frustrerende, ikke minst når det viser seg at man i de fleste tilfellene ikke finner en årsak til utslettet.

Et poetisk navn på et plagsomt utslett. Blest, altså pust, fra alv betyr det egentlig. Elveblest kalles også neslefeber eller neller. Les også: Derfor klør du.


Hvis du kommer borti brennesle, får du elveblest der brenneslene berørte huden. Den medisinske betegnelsen er urticaria, ifølge legene på Lommelegen. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Utfall kan variere i utseende sterkt, og det er mange potensielle årsaker. På grunn av variasjonen er det også et bredt spekter av behandlinger.


Et utslett kan være lokal til bare en liten del av kroppen, eller det kan dekke et stort område. Eksantematøse reaksjoner er den vanligste formen for legemiddelutslett. Det typiske utslettet utvikler seg i løpet av ett til noen få døgn. Skabb er et hudutslett som skyldes smitte med mid og det gir en intens kløe, spesielt på natten. Den skabb utslett vanligvis påvirker hudfolder i området rundt midje, bryst, mannlige kjønnsorganene, rumpe, knær og skulderbladene.


Det ser ut som små hule spor av små blemmer og støt. Eksemet utslett vises som røde kløende flekker på. Får du utslett når du stresser, er det flere grunner til det. Ja det er riktig at man kan få stress-utløst urticaria.


Mekanismen bak dette er kompleks og varierer, forteller Lønning. Stress kan alene gi reaksjoner i hu og forverring av allerede eksisterende sykdommer som for eksempel psoriasis og akne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg