onsdag 10. mai 2017

Ferdige adjektivfortellinger

Etter hvert som barna etter tur sier et adjektiv, settes dette inn i fortellingen. Er barna små kan de trekke lapper med ferdige adjektiver. Til slutt leser du opp historien for barna, og som regel ler de godt av de litt underlige setningene.


Nå er vi ferdige med denne historien sa den rampete Pål Einar. Neste gang skal vi skrive en teit historie om fotball. Dette er nettsidene til Fremmedspråksenteret ved Høgskolen i Østfold. Utforsk denne tavlen til tholthpå Pinterest: Teaching fantastic. Se flere ideer om Skolestart, Skole og Klasseregler.


Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer! Du kan søke etter ønsket informasjon, eller sortere etter fag, navn, forfatter, klassetrinn, stikkord eller forfatter ved å klikke på tittelen. Idag var dagen kommet for å ha min første offisielle aktivitet på skolen med klassen jeg er sammen med. Vi startet dagen som vanlig, og jeg hadde avtale med kontaktlæreren til klassen om at jeg skulle ha aktiviteten min etter storefri, før de skulle ha matte.


I denne videoen kan du lære deg nynorsk på minutter! Håper du liker og lære. Ettermiddagen og kvelden gikk med til pasta carbonara, oppvask og adjektivfortellinger.


I sjutida fant troppsleder ut at han hadde dekning på mobilen og kunne sende rapport til lederne hjemme. Silregn, men ikke det skybruddet som var meldt, skreiv han, og i samme øyeblikk slo vannet fra himmelen i hyttetaket som maskingeværild. En aktivitet som alltid får elevene mine til å brøle av latter er å skrive adjektivfortellinger , kalt madlibs på engelsk.


Du finner mange ferdige historier på nett, klare til utfylling. Dere kan også lage en fortelling selv. For den som liker å skrive, kan Story Cubes være en artig måte å komme i gang på. Jeg legger ut undervisningsopplegg på nett både for å dele det med andre lærere i dette lille lan men også for å systematisere det jeg lager for meg selv.


Denne Pinnen ble oppdaget av Maren - Malimo Mode. Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest. Se hva andre sier Do your students have trouble understanding the reasons why we write ? Help your elementary students learn the importance of writing all kinds of different things with these awesome writing posters that are super versatile. You will receive writing posters (full page) explaining common reasons to write! You will also receive a variety of writing paper templates that can be used for ALL types of writing that include regular AND primary lines!


Lite blogging fra meg for tiden, pga sykemeldinger på trinn og et hektisk år. Men alt er vel, og jeg har mye å dele fremover! Nå er det svømmeopplæring for alle pengene på trinnet. Morsomme bursdagsleker for ringer Morsomme bursdagsleker for åringer Spander en diskolampe fra lekebutikk eller Clas Ohlson.


Foto: Anita Bakk Henriksen. Kilder: Sydsvenska Dagbladet, Cookie, Barnemix. RSPLAN I NORSK - TRINN Uke Hovedområde NORSK Muntlig kommun -ikasjon (Språk, litteratur og kultur) Samhandle med andre gjennom lek, dramatisering, samtale og diskusjoner og praktisere regler for gruppesamtaler Følge opp innspill fra andre i faglige samtaler og stille oppklarende og utdypende spørsmål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg