torsdag 4. mai 2017

Sjokoladekake med jordbærmousse

Denne kaken smaker fantastisk! Har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig og stor sjokoladefondant. Få oppskriften her. Den perfekte sjokoladekaken. Se oppskriften her.

Brownieskaken med nutella. Sikt melet med bakepulver og kakao. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen. Avkjøl kaken helt i formen.


Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kakebunnen tilbake i formen. En skikkelig saftig festkake med mye deilig sjokolade.


Er dere mange i familien som vil feire mor, og du har lyst til å gjøre noe ekstra, så vil denne saftige sjokoladekaken garantert imponere!

Hvis du virkelig er ute etter å krone kvelden med en romantisk stemning kan man servere moussen i stor bolle, og spise med hver sin skje. Sjokoladekake med Jordbærmousse. Verdier pr 1graPris: kr Kcal: 21Fett: 121. Her har jeg testet med sitronkrem, og den ble frisk og fin sammen med den saftige sjokoladekaken. Med jordbærmousse som hadde biter av jordbær, og sjokoladeganach på toppen, ble det en saftig kake, som samtidig fikk et friskt preg.


Det angret jeg slett ikke på! For denne kaken ser ikke bare god ut, den smaker faktisk enda bedre! Kakebunnen er en lett og luftig nøttebunn med et hint av sjokolade, som sammen med den friske jordbærmousseen og en myk fløtekrem med litt sjokoladekrønsj, samt deilige friske norske jordbær, var en utrolig smakfull kombinasjon.


Oppskrift på den ultimate sjokoladekaken som imponerer! En luftig jordbærmousse som smelter på tungen. På samme måte kan du lage en enkel mousse av andre typer bær hvis du ønsker. Sukkermengden justerer du etter sødmen i bærene.


Moussen bør stå minst timer i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. Tips : Pass på at jordbærpureen ikke er varm når du tilsetter kremen.


Da smelter kremen og mister masse volum, og resultatet.

Fredrik Solbakk Andersen (18) er sesongens yngste deltaker, men han vant likevel første episode av Hele Norge Baker med en imponerende trelags sjokoladekake fylt med syrlig bringebærmousse og fyldig sjokoladekrem. Han driver også kakebloggen letsbake. Be my Valentiiiiine!


Hva med å overraske din utkårede med denne friske og dekadente desserten på selveste Valentindagen? Om det ikke blir suksess på kjærlighetsfronten, at least there’s strawberries and chocolate! Lag denne saftige 3-lags sjokoladekaken med sjokoladekrem - den slår garantert godt an på festen.


Bruk den sjokoladen du liker best, og lag enten hvit sjokoladekrem, sjokoladekrem med melkesjokolade eller en mørk og kraftig sjokoladekrem med sjokolade. Og det fine med denne kaken, er at den passer også for deg med glutenallergi. En enkel og nydelig kake som nesten gjør seg selv.


Kransekakemasse er enkelt å kjøpe, men kan også lages om du ikke vil kjøpe den ferdig. Lag gjerne bunnen en dag eller to før du skal bruke den og legg den i fryseboksen. Iskake med Daim er en sikker vinner på kakebordet. Kakebunnen er laget med sjokolade og kokos og den hjemmelagde isen utgjør en herlig duett sammen med knasende Daim-sjokolade.


Kaken kan også lages med nøttebunn. Husk å beregne noen timer for å få iskaken ordentlig frossen. Har laget denne noen ganger, men er ganske lenge siden nå. Tror du enkel porsjon er nok til å fylle lag (skal dele en sjokoladekake slik at jeg får deler)? Skal lage smørkrem ved siden av til dik og til å trekke kaken med før lokket skal på.


Kaja liker å følge årstidene på kjøkkenet. Om sommeren er det best med friske smaker, om vinteren passer det med en varm og deilig sjokoladekake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg