torsdag 18. oktober 2018

Torsk tilberedning

Pass på at vannet holder en temperatur på 70–grader. Blir vannet kaldt når du har i den frosne fisken skrur du varmen opp og tar gryta av kokeplata før vannet begynner å koke. Salt torskefileten godt og la den ligge i minutter.


Skyll av med kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. MINE BESTE TORSKERETTER.

Find en opskrift med torsk der passer til dine smagsløg. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Ikke frys ned igjen fisken etter at den har blitt tint opp, og får du ikke laget ferdig middagen med en gang, legg fisken i kjøleskapet. Mariner gjerne fisken på forhånd. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting.


Ta pannen vekk fra varmen på dette stadiet og stek torsken ferdig på ettervarmen til den er akkurat gjennomstekt. Om du heller vil panere torsken , så gjøres det slik.

Fem måter å tilberede torsk på Pannestekt. Pannestek i litt solsikkeolje på middels høy varme i 6-minutter. Når fisken begynner å bli hvit tvers igjennom, tilsett smør og krydre fisken med salt og pepper.


Skrei er en torsk , men en helt spesiell og sjelden råvare som kun er tilgjengelig fra slutten av januar til begynnelsen av april, avhengig av værforhold. Selv om skreien er en torsk er det ikke all torsk som er skrei. Forskjell på torsk og skrei.


Når torsken er gyteklar svømmer den gjennom hele Barentshavet inn til norskekysten for å gyte. Slik trekker jeg torsken : Først skjærer du fisken i passelige stykker. Kok opp godt med vann i en stor kasserolle. Jeg liker torsken ramsalt og har oppi ca 2-ss med salt pr liter vann, men dette varierer selvsagt etter hva du liker. Med hvit saus og ost blir nok dette en familiefavoritt.


Kokt torsk eller skrei med agurksalat og sandefjordsmør er tradisjonsmat som du gjerne kan servere som juletorsk, søndagsmiddag eller har gjester. Læg torsken i en gryde og hæld vandet over så det dækker. Kom eddike, laurbærbla peberkorn og salt i. Kog torsken op og lad den småkoge 4-minutter, hvis det er filet, og ca.

Hvis det er hel fisk, skal den trække i kogevandet yderligt minutter. Persetorsk betyr presset torsk. Fisken skal først graves og legges i press. Torsk kogt i gryde. I Bergen er persetorsk.


Bruk en fiskekjele eller vidbunnet kjele. Her får du oppskriften på koking av rogn fra torsk eller skrei. Mål opp rikelig med vann og kok opp. Ha i salt, hele pepperkorn og eddik og kok opp på nytt. Trekk kjelen vekk fra platen og legg i skrei skivene (de tykkeste skivene først).


Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Legg over på varmt serveringsfat. Salte torsken i forkant Det er viktig å salte torsken i forkant av trekking slik at fiskekjøttet trekker seg sammen og blir fastere. Behold gjerne fiskeskinnet på slik at fileten holder seg mer samlet under trekkingen. Det skal ikke fosskoke, da ødelegges det delikate fiskekjøttet.


Dette gjør det enklere å behandle under varmebehandling. Del fileten i porsjonsstykker. Den klassiske torsk er en lækker fisk, der er lys og let i kødet. Lettsaltet torsk med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter er norsk tradisjonskost på sitt beste, og vekker gode barndomsminner for mange.


Husk: Les på pakningene for anbefalt tilberedning. Du kan også grille fisk – sjekk vår oppskrift på grillspyd med torsk og chorizo. Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne.


Snu torsken og stek fisken ferdig på den andre siden. Server med en gang - kald torsk er ikke godt. Men, det er ikke bare tilberedningen som avgjør om dette blir godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg