mandag 22. oktober 2018

Natron engelsk

I baking reagerer natron med syrer, for eksempel surmelk, og frigjør CO(karbondioksid), som danner små hulrom i baksten. Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Eksempelsætninger natron på engelsk.


Disse sætninger kommer fra eksterne kilder og er måske ikke nøjagtige. Gennemse milions ord og sætninger på alle sprog. Kjært barn har mange navn, og natron går under mange. Hevemiddelet kalles både natriumhydrogen-karbonat, natriumbikarbonat, og også bare bikarbonat.


På engelsk kalles natron oftest baking soda, og det er altså natron du skal bruke, hvis du støter på dette navnet i engelske eller amerikanske oppskrifter. Noen påstår at natron du kjøper i matbutikker kan ha aluminium i seg, men det er en myte. Derimot kan bakepulver ha aluminium som anti-klumpemiddel tilsatt. Misforståelsen skyldes antagelig at natron er baking soda på engelsk og bakepulver er baking powder. Kært barn har mange navne, og det gælder også natron.


Hold nu godt fast - hævemidlet kaldes både natriumhydrogencarbonat, natriumbicarbonat og bicarbonat. På engelsk går det tit under betegnelsen baking soda, så det er altså natron , du skal bruge, hvis du støder på den betegnelse i engelske eller amerikanske opskrifter. Bakepulver er et tørt hevemiddel brukt i baking.


Det finnes flere utgaver, men alle inneholder et alkali, vanligvis natriumbikarbonat ( natron ), en syre i saltkrystallform og stivelse for å holde pulveret tørt. Det vil da oppstå en hvit rest som er soda. Sodaen er nært beslektet med natronlut og derfor er det ikke bra å bruke bare natron som hevemiddel. Ofte sier vi at det smaker natron når det oppstår vondsmak på bakverk tilsatt natron , men i virkligheten er det altså soda som setter smak. Vi kjenner alle igjen kvalmen, hevelsen og sviingen som velkjente symptomer på fordøyelsesproblemer.


Natron engelsk

Et annet stoff som ligner litt er sodium carbonate med formel Na2COog kalles vaskesoda, soda aske, soda krystaller. Begge selges i bokser i butikken. Noen steder er det kun poser med natron. Skal det brukes til baking så er det ikke så nøye hva du bruker, men bakepulver går for å være bedre hevingsmiddel.


Navnet natrium er avledet av det egyptiske ordet for mineral-salt: natron. I fransk og engelsk brukes betegnelsen sodium. Natron på engelsk ? Norwegian-English online dictionary ( Engelsk-norsk (Bokmål) ordbok ) developed to help you share your knowledge with others. English-Norwegian Dictionary: Translation for natron.


Natron engelsk

Gå på den engelske siden for det du leter etter, i denne saken er det denne siden. På venstre side scroller du nedover til du finner Norsk Bokmål. Forskjellen mellom natron og bakepulver er at syre-delen mangler i natron. Om man ikke har noe tilsetning av syre, dannes det kun noe kulldioxid (dvs. at kaken blir luftig), men ikke like mye som når man kombinerer natron med syrlige ingredienser. Mange lar seg forvirre av bakepulver og natron , som på engelsk går under navnene baking powder og baking soda.


Dette har matnettstedet The Kitchn å si om saken: Både bakepulver og natron brukes som heveingredienser i bakverk. I stedet kan du lage en natron -glasur ved å blande natron med hydrogenperoksid. Konsistensen skal være tyktflytende, akkurat som glasur. Dypp en svamp i glasuren og skrubb platetoppen ren.


Natron engelsk

Se hvordan i videoen her (videoen er på engelsk ). Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg