onsdag 3. oktober 2018

Kinderkake mat fra bunnen

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Næringsrik mat laget fra bunnen er min passion. Begynn med kinderfyllet.


Hva er vel mer jul enn dette? For oss som elsker kombinasjonen sjokolade og hasselnøtt, er dette en favorittsjokolade.

Her har jeg laget en luftig sjokoladekakebunn som jeg har fylt med lys og lett, fløtebasert melkesjokoladekrem. Kjempegod sjokoladekake! Vi feira bursdag i helga, og då måtte vi til med ein ny, spennande kake. Mange har etterspurt oppskrift, og her kjem den!


Kinder-kake , og slik blei det! Eg begynte fra bunnen , og jobba meg oppover. Eg starta med sukkerbrød. Mat fra bunnen VIP er en avlegger fra facebookgruppen Mat fra bunnen.


Som medlem her får du også tilgang til facebookgruppen mfb VIP.

Jeg synes den gruppa er så fascinerende og rett og slett fantastisk underholdende at den fortjener en egen tråd. Oppskrifter og tips for sunn mat fra bunnen av, med grønne smoothies, eltefrie brø fredagstaco, fermentering (melkesyregjæring) og mye mer. Aldri laget brun saus fra bunnen av sier du?


Sannsynligvis lettere enn du tror! Har du smør, hvetemel, litt kraft eller sky eventuelt en buljongterning – så har du alt du trenger til å lage din egen brunsaus fra bunnen av. Sett en kasserolle eller en stekepanne med høye kanter på lav varme. Ha i smøret, og vent til det har smeltet. Vi er en gruppe mennesker med stor lidenskap for og kunnskap om det å lage mat - og drikke fra bunnen av.


Vi har som mål å lage Norges beste mat - og drikkemagasin på nett. Vi er blant annet flere Norgesmestere og matinteresserte med mye spisskompetanse. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede.


Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre. Men er det egentlig mulig for travle foreldre å skulle lage all mat fra bunnen av? Ja, mener Lise Skjøstad (38), som ikke bare er enslig mamma til fire barn, men som også eier og driver to butikker på hjemstedet Melhus.


Jeg lærer noe nytt hver dag om mat og det er ikke grenser for hva man skape hjemme på sin egen kjøkkenbenk. Med denne bloggen håper jeg å kunne dele noe av min kunnskap og lidenskap. Jeg håper du får bruk for noen av tipsene - eller bare blir inspirert til å prøve noe nytt!


Mor sine fiskekaker.

Jeg vokste opp med en mor som laget det meste av mat fra bunnen av. Søskenbarn Otto fra Fogn kom med store stamper fisk til byen og mor sto ved. På bloggen ønsker hun å vise at det er mulig å lage enkel og god mat fra bunnen av, selv i en hektisk hverdag. Siden hverdagsmat er hennes spesialfelt, er vi veldig nysgjerrige på hva som er hennes ultimate hverdagsmiddag? I hverdagen er jeg opptatt av at tre ting.


Klassisk saus som passer spesielt godt til alle typer biffkjøtt. Slik lager du den fra bunnen av. Ha sjalottløk, vineddik, estragon og persillekvisten i en kasserolle.


La dette koke på høy varme mens du rører til all væsken fordampet. Tilsett ss vann og rør godt. Ta ut persillekvisten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg