fredag 12. oktober 2018

Vafler med ris

Server gjerne med litt kremost eller cottage cheese, litt salat og noen tomatskiver. Dryss over litt ekstra skinke (eller rester av annet stekt kjøtt du har i hus) og nykvernet pepper. Poffa vafler måtte prøves.


Jeg likte alltid at risen var sprø, så denne ble alltid spist opp ganske raskt. Sprø ris var målet når jeg lagde disse vaflene , og jeg lot derfor ikke røren stå å svelle før jeg stekte vaflene.

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Det å lage vafler med annen melk enn vanlig kumelk, er rett og slett ingen sak. Akkurat like gode, blir de også. Så har du noen i familien, eller får du besøk av noen som ikke kan drikke melk, bytter du rett og slett ut melken med en annen væske.


Bibimbap betyr ”blandet ris ”, og er Koreas svar på pytt-i-panne eller fried rice.

Kokt ris serveres i en bolle med et hav av forskjellige toppingsmuligheter. Dette er en frokostvariant med egg og bacon. Rør deretter inn sukker og melk til blandingen er jevn. Tilsett så de tørre ingrediensene og smeltet smør.


Visp med stålvispen til vaffelrøren er glatt og jevn. La røren stå og svelle i min. Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett til stekingen.


Grøtvafler smaker ekstra godt sammen med. Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen. Pensle eventuelt jernet med litt smør og stek vaflene til de får ønsket farge.


La vaflene avkjøles på rist et par minutter, og nyt dem gjerne lunkne med syltetøy og en rømmeklatt, eller med brunost på. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann.


Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.

Ha i risen , rosiner, mandelflak og så mye kardemomme du vil ha (begyn med en halv teskje og prøv deg fram). Dekk med vann, ha i kyllingkraft og rør rundt. Smak til med salt og nykvernet pepper.


Generates refence lists,. Supports bib to ris conversion, Springer, Elsevier and AMS ref formats. For å unngå matsvinn og spare ti kan det være fint å ty til restemiddag. Men da er det viktig å sørge for at restene oppbevares riktig. Hei, og velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.


Alle liker vafler ! Med rømme blir vaflene ekstra gode og ekstra sprø. Server vaflene med det tilbehøret du liker best - syltetøy, sukker, rømme, krem, iskrem eller brunost. Vaflene på bildene er toppet med creme fraiche og jordbærpurè (finknust lavkarbo jordbærsyltetøy) men de smaker også veldig godt med for eksempel ost og skinke.


Det er bare fantasien som setter grenser. Fettredusert sesammel kan byttes ut med fettredusert mandelmel. Grunnen til at vi bruker fettredusert mel i kombinasjon med vanlig mandelmel er på grunn av teksturen.


Det med proteinpulver er litt skummelt om du skal ha det vegansk ihvertfall, for mesteparten av proteinpulveret er basert på animalsk protein. Dette innlegget er lagd i to omganger: fredagskveld da jeg trodde jeg lagde vafler uten ris (men grønn pose med jyttemel er ikke uten ris) - og lørdag formiddag når jeg lagde med jyttemel fra brun pose. Hei, Jeg har så smått begynt å planlegge årets julekaker, og hva med deg?


Her er i alle fall et tips om noe DIGG som du kan lage lenge i forveien og som holder seg utmerket helt frem til julen. Det gjør at sjokoladebitene får deilig crunch! Den gode smaken og litt.


Fylte paprika med kjøttdeig og ris er supre som en del av et tapasbord med sunne retter eller som middag sammen med brød og naturell yoghurt. I denne oppskriften kan du også bruke karbonadedeig. Jeg lar først delfiafettet smelte helt i kjelen. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler ? Så kan du godt ta platen av varmen før du tilsetter oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme delfiafettet og så rører du blandingen sammen.


Skal ikke skille seg da. Blandingen med delfia og sjokolade skal ikke piskes, men røres sammen med en skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg