tirsdag 23. oktober 2018

Hva serverer man til lunsj

Har du en spesialitet som du disker opp med når du får venninner på besøk til lunch eller kvelds? Jeg får to venninner på lunch og har ikke peiling på hva jeg skal lage. Helst ikke salat, da hun ene lagde det sist. Kjekt med noe nytt.


Gjerne noe jeg kan lage foccacia til , siden jeg akkurat har læ. Salat, scones, sandwich, pai eller omelett.

Her finner du fristende og enkle oppskrifter på lunsj - og småretter til både hverdag og helg. Noe for enhver smak. Oppskrifter til enhver anledning. Middagstips til hverdag og helg, deilige kaker og digge desserter, raske og enkle retter. Det er mye kjærlighet i god mat!


Er du lei av den samme lunsjen dag inn og dag ut på jobb? Det kan fort bli kjedelig og ensformig med dvaske brødskiver i matpakken eller den samme kantinematen hver eneste dag. Til kalkunmiddagen er det definitivt godt med mye dampede, ovnsbakte eller kokte grønnsaker.


En annen julefavoritt som passer godt er rødkål - gjerne laget slik Hellstrøm liker å gjøre det til ribbemiddagen.

Nå vet jeg hva jeg vil ha til lunsj i dag. Synd at vi ikke har så fancy kantine at de serverer noen deilige pastaer. Men salatbuffet det har vi! Trenger du tips til en god lunsj ? Når du serverer kald mat. Jeg mener det er viktig å legge lista etter hva du har erfaring med.


Appelsiner til lunsj ,. Jeg lagde fingermat til vinene, og med tanke på at alt ble spist, må jeg vel konkludere med at de likte maten. Det som var ekstra gøy var at jeg brukte den norske langtidsmodnede spekeskinken, Santa Kristina, og nesten ingen av damene til stede visste at man kunne få kjøpt så god spekeskinke som er norskprodusert. Ofte blir den redusert til ei skive i hånda, eller en yoghurt fra nærmeste kiosk.


Midt på dagen er det imidlertid lett å gå på tomgang. Da trenger kroppen en sunn lunsj for å få påfyll av næring og energi til å holde produktiviteten utover ettermiddagen. Julelunsj er jo litt mer enn bare vanlig lunsj. Hva bør jeg servere?


En liten miniguide til hva du kan servere en veganer til både frokost, lunsj , middag og dessert, uten å måtte handle noe annet sted en der du pleier. Det første man gjerne glemmer å tenke på, er at matvarer som brø pasta, ris og poteter er veganske. Da har man jo allerede en fin base for både frokost, lunsj og middag. At man bør spise hva man vil, når man vil, med hvem man vil er fint, men naivt.


Studenter i hotellfag tror gjerne at om man serverer god mat til en riktig pris så kommer det flere kunder, som et idealforhold mellom tilbud og etterspørsel.

I denne fine modellen er kundene rasjonelle typer som vil ha god mat til god pris. Fra vaffel til lompe. Show Me Mussels serverer blåskjell, enten som moules frites eller med italiensk flatbrød. Ta gjerne et stort glass vann til lunsj.


Te og kaffe kan også drikkes. I tillegg kan du drikke mager melk og eventuelt et glass juice. Her kan du ha fisk, kjøtt, og kalde som varme retter. Husk det søte til slutt.


Et godt tips er å se an anledningen, hva gjestene som kommer liker, eller kanskje du har lyst til å ha skalldyr som tema? Enhver fest fortjener også en søt avslutning. På den store dagen er det mye som skal ordnes og pyntes og det siste man vil er å bli låst til kjøkkenet.


Lag derfor så mye av maten dagen i forveien, eller til og med dager i forveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg