fredag 26. oktober 2018

Bekymringsmelding barnevernet hva skjer

Hva skjer hvis jeg ikke går på møter i barnevernet ? Og hva skjer om de bare drar? Melde fra til barnevernet ( bekymringsmelding ) Gå til søk Gå til innhold Gå til menyen. Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac. Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg!


Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre. Mange opplever at det plutselig er noen som har sendt inn en bekymringsmelding til barnevernet. For mange er dette veldig ubehagelig og vanskelig å takle. Det er usikkert hva dette gjelder og som forelder blir man bekymret i forhold til hva som kan skje med barnet. Bekymringsmelding til barnevernet.


De fleste meldingene kom fra skole, politi og fra barneverntjenestene selv. Barnevernet er der for å beskytte barn, veilede foreldre til å løse en vanskelig situasjon osv. Dersom de får inn en akuttmelding, der noen har vurdert at det er fare for barnets liv eller helse skjer det noe med engang, da kommer saksbehandligen etterpå! Først må det avklares hva som gir grunn til bekymring.


I neste omgang kan den barnehageansatte sammen med barnehagens leder vurderer om barnehagen skal sende melding til barnevernet umiddelbart, eller se an situasjonen. Hovedregelen er at foreldrene skal konfronteres med bekymringen og informeres om meldingen til barnevernet. Du forteller at vennen din får besøk av barnevernet og du lurer på hva som skjer da.


For at barnevernet skal kontakte en familie, må de i forkant ha mottatt en bekymringsmelding. Skolen har sendt bekymringsmelding på meg, hva skjer nå? Saksbehandleren skriver ned det du forteller.


Innen én uke avgjør barnevernet om de skal sette i gang en undersøkelse eller om meldingen skal henlegges. En undersøkelse skal vanligvis ikke vare lenger enn tre måneder. Hva kan barnevernet gjøre for å hjelpe barn, unge og familier? Du blir satt over til en fagutdannet saksbehandler som skriver ned det du har sett og hørt.


Hvis du er bekymret for et barn eller ungdom 0-år, bør du melde fra til barnevernet. Din bekymringsmelding kan være viktig for barnet eller ungdommen det gjelder. Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra. Barnet eller ungdommen du er bekymret for, må bo i Tønsberg kommune.


Meldingen blir gjennomgått innen en uke. Akuttsaker avgjøres straks. Barnevernet vil enten starte en undersøkelse eller henlegge meldingen dersom den er åpenbart grunnløs. Du har tatt kontakt med Ung.


Barn og ungdom kan selv ta kontakt, hvis de ønsker det. Slik leverer du en bekymringsmelding. Du kan velge å være anonym.


Aldri send bekymringsmeldinger per e. Det kan også være andre, som for eksempel skolen eller naboer, som melder bekymring for et barns omsorgs- eller livssituasjon. Når barnevernet får en bekymringsmelding om et barn, skal de snarest og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg