mandag 15. oktober 2018

Medisinsk abort sykemelding

Medikamentell ( medisinsk ) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke 1 regnet fra første dag i siste menstruasjon. Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. Skal ta medisinsk abort neste uke.


Er det sånn man får sykemelding fra første pillen er tatt?

Jeg kan ikke se for meg at jeg vil klare å gå på jobb, om ikke fysisk men psykisk. Sykemelding etter flere spontanaborter. Side - Graviditet,. Etter to døgn skal du fullføre aborten. Du kan komme tilbake på sykehuset, eller velge å fullføre aborten hjemme dersom forholdene ligger til rette for det.


Hvor du ønsker å fullføre aborten , må du bestemme i løpet av den første konsultasjonen på sykehuset.

Medisinsk betegnelse: abortus imminens. Betegnelsen truende abort brukes hvis en gravid kvinne får blødning fra skjeden uten å ha smerter – eller bare har svake smerter – før 22. Livmorhalsen er lukket (1) Truende abort og spontanabort – hva er forskjellen? Til slutt: En svært uvanlig komplikasjon ved kirurgisk abort er at det går hull på livmorveggen under inngrepet.


Det kan da være nødvendig med en operasjon. Behandlingstrengende blødning kan også forekomme, vanligst etter medisinsk abort. Det gjør det i løpet av et døgn.


De fleste spontane aborter skjer før 12. Det er normalt at man blør litt i dagene etter en utskraping. Hvis man begynner å blø mye, dvs. Hva med medisinsk utskraping (RU486) i stedet for en obstetrisk utskraping?


Kirurgisk abort skjer i narkose eller lokalbedøvelse Inngrepet foregår ved at legen utvider livmorhalsen, og graviditeten blir sugd ut gjennom et rør. Etterpå er det vanligvis lite bivirkninger og komplikasjoner. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort.

Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Du kan få sykemelding inntil tre dager i forbindelse med aborten hvis du ønsker det. Dette gjelder både medisinsk abort og kirurgisk abort. Ofte kommer det også brunlig utflod inntil to til tre uker etter aborten.


Medikamentell abort innledes med at kvinnen møter på sykehuset og svelger tabletter med et preparat som heter mifepriston (Mifegyn). Virkestoffet i dette medikamentet gjør at videre utvikling av graviditeten stanses. Når tabletten er tatt, er abortprosessen igang, aborten bør da fullføres.


I Norge har kvinner selv rett til å bestemme om de vil avbryte svangerskapet i løpet av de tolv første ukene. Svangerskapets varighet regnes fra første dag av siste menstruasjon. Abort - uønsket svangerskap. Graviditeten kan ha sine komplikasjoner, som økt blodtrykk, blødninger og svangerskapsforgift ning – komplikasjoner som kan true fosteret og føre til tidligfødsler. Den gravide kan få bekkenløsning, som gjør enkelte typer arbeid umulig.


Hun kan ha plager under graviditeten som kvalme, søvnproblemer og tretthet, smerter i korsryggen, vondt i legger eller føtter eller dovne hender og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg