onsdag 10. oktober 2018

Ull farget av

Gratis frakt ved kjøp over kr 800. Se vårt utvalg her. De største leverandørene av tekstilfarge i Norge er Herdins, Nitor og Dylon.


De anbefaler alle håndvask når du skal farge ull , fordi fargingen krever høy temperatur, og fordi mye bevegelse av plagget vil forårsake krymping. Når du farger ull , skal du tilsette eddik, ikke salt som ved de fleste andre tekstiler. Ull Ull til toving og filting av beste kvalitet produseres på Hillesvåg Ullvarefabrikk.

Vi har et stort utvalg i flotte farger. Vår kvalitetsull og gode kardemetoder gir fantastiske ullblandinger som gleder både hobbyentusiaster og profesjonelle håndverkere. Farget ull som er lett å forme til fugler, troll, nisser og lignende. Spør etter idehefte. Vi er bygget opp for å kunne betjene våre kunder best mulig.


Dette betyr rask respons ved bestilling, tett oppfølging og korte leveringstider. Jeg farget en hvit nøstebarn pysj med farge for ull og silke (tror jeg) kjøpt i malingsforretning. Det er litt pes, for det må kokes.

Prøvde på nytt med mørkebrun, og det ble fint. Fremgangsmåten står bak på pakken. Kruset ull som egner seg ypperlig til hår og skjegg på nisser og troll mm.


Ullen er vasket skånsomt, slik at den har beholdt mest mulig av den fine krusen. The wool from Pelssau (a crossing of grey Norwegian Spelsau and Swedish Gotland sheep) has very curly staples. This quality is therefore perfect for hair and beard on gnomes and trolls etc.


Det er jo ikke i så mange land dette er så viktig, som her hos oss. Men uannsett om du sentrifugerer på en lavere hastighet, så vil svært mye av vannet gå ut og tørking blir ikke noe problem. Ull er gull på kalde dager, men ikke så gull når du skal vaske av vanskelige flekker som ketchup og blåbær. Men fortvil ikke, vi har snakket med noen som vet råd for å få ren ull. Er du så uheldig å få makrell i tomat eller andre flekker som sitter godt på ullplagget, så la kaldt vann renne gjennom flekken så raskt som mulig.


Ull (norrønt: ull ) er hår fra pelsen på forskjellige dyr. I dagligtale er ull en tekstilråvare fremstilt av ull fra sau, men kan også komme fra geit eller andre dyr som har pels med lange hår. Ull spinnes til garn eller tråd og brukes til fremstilling av filt. Da gjorde den mørke dressen sitt inntog, og fargede klær ble overtatt av kvinnene. Foto: Jan Wesenberg.


For barnehager og skoler?

Det er et magisk øyeblikk når garn eller ull løftes opp fra fargesuppa og har fått en fin og kanskje overraskende farge. Barnet som løfter opp garnet skinner av stolthet. Ull og garn som er norsk og kortreist fra Hillesvåg Ullvarefabrikk! Følgende størrelser er på lager (6 130). Ullfibrer er omgitt av et skjellag som vi må fjerne for at ullen kan krympe.


Leggings i sand- farget ull silke til Gutt, Jente, Unisex er laget i fargen Feathers. Ullfettet kaller vi lanolin, og dette er en form for såpe. Ubehandlet ull vil lett tove seg når vi har vann på og gnir den lett sammen.


Når vi kjøper behandlet, farget ull , må vi tilføre såpe for å få den til å tove seg. Tips fra våre Vanish-eksperter til fjerning av blodflekker,. Må ikke brukes på ull , silke og lær. Norskprodusert garn i egen fabrikk på Sandnes med den mykeste ull , alpakka og merinoull, lekker silke og mohair, kvalitetsbomull og slitesterkt strømpegarn.


Her finner du garn til ethvert prosjekt, i et bredt spekter av farger som følger trendene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg