mandag 29. oktober 2018

Gynekologisk instrument

Til gynekologisk undersøkelse trenger legen en del utstyr. Undersøkeren må ha god belysning, helst en operasjonslampe med regulerbart lys. Til en vanlig gynekologisk undersøkelse kreves ikke sterile instrumenter , men instrumentene må være vel rengjort og kokt før bruk.


I dag er det vanlig å bruke hansker av plast eller gummi til. Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å lagre hvilke produkter du har lagt til din handlekurv.

En gynekologisk undersøkelse tar som regel kort tid – rundt minutter burde holde. Dersom du skal sette inn spiral tar det litt lengre tid. Det er veldig forskjellig fra person til person hvordan en gynekologisk undersøkelse oppleves.


De fleste synes det går greit – det verste er ofte usikkerheten omkring selve situasjonen. For mange kvinner kan en slik utredning virke skremmende. Hos oss finner du både kvinnelige og mannlige gynekologer med lang erfaring, slik at du skal føle deg komfortabel under undersøkelsen.


Hvis du skal til underlivsundersøkelse - gynekologisk undersøkelse- merker du kanskje den samme bluferdigheten.

Du går til undersøkelse kun hvis det er helt nødvendig. Hvem får foretatt en gynekologisk undersøkelse? Unge kvinner opplever kanskje deres første underlivsundersøkelse i forbindelse med at de skal starte med p-piller.


Selve undersøkelsen tar vanligvis ikke mer enn et par minutter. Deretter føres et spekel forsiktig inn i skjeden. Spekel er et instrument som utvider skjedegangen slik at både skjedeveggen og livmortappen blir synlige for legen). Ein tek òg gynekologisk undersøking i samband med fødsel.


Då gjer ein det for å undersøkje om livmorhalsen – som i samanheng med fødsel blir kalla mormunn – har starta modningsprosessen som teikn på at fødselen er i gang. Vis innlegget for mer. Fra Tyske Nopa har vi mange ulike instrumenter. Disse holder en svært god kvalitet samtidig som de er prisgunstge.


Du kler av deg nedentil før undersøkelsen. Legen vil sette et instrument inn i skjeden din for å få oversikt. I enkelte tilfeller kan det være aktuelt å ta prøver i forbindelse med undersøkelsen, enten celleprøve eller vevsprøve.


Legen vurderer både ytre og indre kjønnsorgan for å sjå etter teikn til sjukdom.

Instrumenter for gynekologisk undersøkelse og kirurgi. Tyske kvalitetsinstrumenter med lang levetid. Hysteros er gresk for kvinnens livmor, mens skopi som siste ledd i sammensetninger betegner bruk av spesielle instrumenter til undersøkelse og observasjon.


Hysteroskopi betyr altså at legen bruker et spesielt instrument , hysteroskopet, til å undersøke innsiden av kvinnens livmor. En vanlig gynekologisk undersøkelse består av inspeksjon og evt. Børsten er utformet slik at man kan samle prøve fra både ecto- og endocervix samtidig.


Oppsamlet prøve overføres enkelt til et objektglass ved å rulle børsten mot overflaten på objektglasset. Ved en gynekologisk undersøkelse undersøkes de kvinnelige kjønnsorganer. Ved Klinikk Arendal blir undersøkelsen alltid utført av erfaren lege med spesialisering innen gynekologi, kvinnesykdommer og urogynekologi.


Du trenger ingen henvisning fra fastlege til vår privatpraktiserende gynekolog. Undersøkelse blir gjort for å vurdere, utrede eller avkrefte eventuell sykdom. Du bestämmer själv när du vill göra en gynundersökning.


Gynekologisk undersökning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg