mandag 8. oktober 2018

Brød med sirup

Brød med sirup

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Grovbrød med sirup er bakt med hvetemel ispedd rug.


Ta deg ei skjeva sier de på Stavangerkanten og mener gjerne en skive av dette brødet med behagelig søt smak av sirup. De kaller det grovbrø men etter brødskalaen er det halvgrovt. Halvgrove brød med sirup. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted min - time, til den har hevet til dobbel størrelse.


Ha deigen på et melet bakebor og elt den godt. Del deigen i 2-emner og form til brød. Legg brødene i smurte former eller i bakepapirkledt langpanne med litt bakepapir mellom hvert brød. Små rugbrød med masse smak, et av de beste brødene jeg noen gang har bakt, og så ble de så fine å se på, riktig lekre.


Brød med sirup

Et kjempefint brød som du kan legges helt på bordet til lunsj, frokost eller til et aftensmålti også en fin vertinnegave. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Sett deigen til heving på et lunt ste tildekket med plast, i ca.


Ta deigen på melet bakebord og del i to like store deler. Form til avlange brød , og legg dem på bakepapir på stekeplate. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød.


Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød. Brødet avkjøles uten å dekkes til, da beholder det den sprø skorpen. Hjertebrød” Med såpass mye grovt mel, helkorn og kli i deigen skulle dette bli et brød som kan hjelpe til å få skikk på fordøyelsen.


Brødet er mettende og godt på smak, og vil forsvare sin plass som frokost- og matpakkebrød. Mine aller første brød etter bollefruas oppskrift ble veldig kompakte og for “tunge” med for hard skorpe. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst, la deg inspirere her.


Brød med sirup

Mørk eller lys sirup eller honning, that up to you babe. Alle mine oppskrifter er det jeg kaller lykkebakst – alle får de til, og de skal gjøre deg glade og få lyst til å bake mer. Jeg baker med kjærlighet, lang hevetid og fersk gjær – thats it.


Bentes grovbrød med sirup (brød a 7gram) 7gram. Bare elsker fersk gjær jeg. Denne brød oppskriften kommer fra et bakeri på Buøy utenfor Stavanger funnet i bladet Bake. Jeg har selvfølgelig gjort noen små forandringer på oppskriften slik at den passer bedre for meg og mit bruk. Brød med rosiner, sirup , ingefær, nellik og vørterøl.


Spennende og smakfullt gjærbrød. Perfekt hverdagsbrød! Så saftig kan grovbrød faktisk bli. Alt går i brødet , mener brødbakeentusiast Sverre Gunnar Haga. Her får du et oppsiktsvekkende godt og saftig grovbrød – med noen ingredienser du nok aldri har puttet i et brød før.


Gahkko – samisk brød g smør ss sirup dl vann pk tørrgjær ts salt Ca 5– 6g mel 1. Ha sirup i det smeltede smøret og rør godt til sirupen har løst seg opp. En del brød kan se grove ut, uten at de egentlig er det. For å vite om brødet er grovt nok, kan du se på brødskalaen og grovhetsprosenten. Et skikkelig grovt brød bør ha en fullskravert brødskala, og en grovhetsprosent over 75. VIANVANG i Vågå (Dagbladet): Gjestene skal ha alltid ha ferskt brød på bordet.


Brød med sirup

Og når kokken sjøl har pause, tar han seg ofte tid til ei god skive med hjemmelaget syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg