tirsdag 16. oktober 2018

Intervju barnehagelærer

Det er lett å få jobb som barnehagelærer , spesielt etter den nye pedagogiske normen. Spesielt viktig er det at menn søker jobb i barnehage. Yrket er veldig kvinnedominert, og det er fint med litt mangfold og variasjon. Vi er mange menn i akkurat denne barnehagen, så vi gjør mye gutteting.


Vi spiller fotball og leker røft.

Når vi kaller aktuelle lederkandidater inn til første intervju , ønsker vi å få vite hva slags oppgaver han eller hun synes er spennende og interessant å jobbe med. Så prøver vi å finne ut hvor godt det passer med innholdet i de ledige stillingene vi har å tilby. Som barnehagelærer bruker du din faglige, pedagogiske og etiske kompetanse for å legge til rette for at barnegruppa og det enkelte barnet er trygt. Du ser barnas individuelle styrker og behov, og sørger for at de opplever mestringsfølelse.


Jobbsøkere beklager ofte at de dessverre ikke er godt nok forberedt når de stiller til intervju hos meg. De kan ha fått intervjuet på kort varsel, og da hender det at hverken skjorten eller intervjusvarene sitter som de skal. Jeg har blitt innkalt til intervju i en helt ny barnehage, og er kjempespent.


Har vært på jobbintervju før i barnehage, men har opplevd forskjellige spørsmål alle steder.

Noen legger mest vekt på personlighet, andre på det pedagogiske o. Jeg er assistent da, det teller jo mye hvilken stilling m. Planlegg hva dere skal fokusere på under intervjuet. Et strukturert intervju med like spørsmål til alle gjør det enklere å skille kandidatene fra hverandre. Sett av riktig tid for hvert intervju hvor det legges inn tid for at hver og en kan bruke oppsummeringsskjema som en rask oppsummering etter hvert intervju.


Er du innkalt til jobbintervju, har du kommet et stort skritt nærmere jobben. Men intervjuet har både mange muligheter til å imponere og en del fallgruber. Jobbintervju kommer i mange varianter, og det svært viktig å stille forberedt. Derfor skal du bli barnehagelærer - og seks grunner til å la være. Er du flink med barn og bare ute etter en enkel utdanning?


Da er du på feil ste sier barnehagelærerstudent Sondre A. Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV.


Slik takler du telefonintervjuet Et telefonintervju er i mye større grad upersonlig enn et vanlig intervju , det er mange vurderingskriterier som forsvinner, og det gjør de gjenværende desto viktigere.

Hvorfor burde arbeidsgiver velge akkurat deg? Her har vi noen tips til deg. Jeg dikk spørsmål om interesser, hvordan de kan brukast i barnehagen, om jeg liker å være ute, hva jeg liker med det, om jeg liker forming, synging, pedagogiske tanker, spørsmål om hvordan jeg ville løst ulike situasjoner osv. Vi har intervjuet Diameta kursholder Kari Bjerknes som også jobber som barnehagelærer i Kragsgate barnehage i Kongsberg.


Hvilken faglig bakgrunn har du for å være kursholder for Diameta sine kurs for barn og ungdom? Jeg har utdannelse som barnehagelærer og tatt tilleggsutdannelse som pedagogisk veileder og har jobbet med barn i år. Barnet blir ansett som å ha eller være et problem, og det settes derfor inn tiltak slik at barnet kan endre seg. Jeg mener at man vel så mye må rette oppmerksomheten mot barnets omgivelser.


Barnehagelæreren må stille seg spørsmålet Hva er det med meg som barnehagelærer som gjør at barnet handler slik eller sånn? Jeg er spent på utsiktene etter å jobbe for en bransjeleder og anser mine høyt utviklede ferdigheter som verdifulle for å fortsette utviklingen av bedriften mot en lys og lønnsom fremtid. Jeg er tilgjengelig for et intervju ved din bekvemmelighet for å drøfte mine kvalifikasjoner og lære mer om dine forventninger til denne stillingen. Dette må DU spørre om når du er på intervju.


De fleste tenker nok grundig over hva de skal svare på jobbintervju. Færre vet hvilke spørsmål de selv bør stille. Her er spørsmål du bør stille på intervju.


De siste års endringer i barnehagesektoren løfter frem en diskusjon om hva en barnehagelærer først og fremst skal være. Dette handler også om hvilken vei profesjonen skal utvikles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg