fredag 19. oktober 2018

Kul i urinrøret

Dette gir deg ingen plager bortsett fra at den styrer urinstrålen i en annen retning. Det er selvsagt vanskelig å gi et nøyaktig. Jeg er bekymret på om at dette kan være kreft eller lignende og det gjør ganske vondt ved berøring. Derfor er det viktig at du oppsøker lege om problemene vedvarer, nettopp for å utelukke kreft eller andre sykdommer.


Hei Jeg er en kvinne på år og har for noen mnd siden oppdaget en kul som ligger (venstre side)ved benet omtrent der urinrøret ligger. Denne kulen er på størrelse med en litt stor ert, og i det siste syns jeg den er blitt større. Den er øm når jeg tar på den. Det jeg selvfølgelig engster meg fo. Jeg har et spørsmål til dere?


Fra legen etter noen dager da urinprøven. Hovedbudskapet i animasjonen er gyldig, men detaljer kan være utdatert etter produksjonsdato. Urinsystemet består av to nyrer, to urinledere, urinblæren og urinrøret. Nyrene fjerner avfallsstoffer fra blodet og danner urin. Urinen passerer så gjennom de rørformede urinlederne og lagres i urinblæren før den tømmes ut av kroppen via urinrøret.


Admin kommer med et vennlig råd: Er urinrøret tett poster du ikke på forumet, du går på legevakta. Ikke prøv å stake opp, og ikke bruke såpe eller etsende væsker. Sæd er nesten bare væske, og inneholder neppe noe som setter seg fast. Da er nyrestein en mer sannsynlig teori.


Kreft i urinveiene er relativt hyppig, mest hos kvinner og menn fra år og oppover. Svulsten sitter oftest i urinblæren, men kan også sitte i urinlederne og i nyrebekkenet. Sjelden finner vi svulst i urinrøret. Peniskreft er kreft utviklet i forhud eller hud på penis, meget sjelden fra innsiden av urinrøret i penis.


I de fleste tilfeller dreier det seg om plateepitelkarsinom utviklet fra overflateceller i fremre del av penis (glans penis eller innsiden av forhuden). De som opplever plager ved klamydia har ofte svie i urinrøret , dette gjelder både kvinner og menn. Ellers er det vanlig å få utflod fra urinrøret og svake bekkensmerter, sier hun. Et fåtall av ubehandlede kvinner kan få en oppadstigende infeksjon og betennelse i egglederne, noe som medfører økt risiko for at arrvev helt eller delvis tetter igjen egglederne.


Plager fra de ytre kjønnsleppene kan stamme fra huden, fra kjønnsorganene, fra urinveiene eller tarmsystemet. Er det noen her som har hatt kul i skjeden i området rundt urinrøret ? Hva kan årsaken være, og når bør du ta kontakt med lege? Les mer om dette i NHI.


Siden du har hatt denne i flere måneder, og den er ufora. SVAR: Hei, og takk for at du skriver til ung. De ytre kvinnelige kjønnsorganer består av området omkring skjedeåpningen, de små og store kjønnsleppene, klitoris og mellomkjøttet (området mellom skjede og endetarm). Symptomene på vulvakreft kan være vage og kan forveksles med andre tilstander, som for eksempel soppinfeksjoner.


Man konstruerer en ny tarmblære som kobles til urinlederne på bakre bukvegg. Tarmblæren sys på urinrøret innvendig i det lille bekken. Den nye blæren får en vanlig blærekapasitet på ca 5ml. En del pasienter blir plaget med urinlekkasje. Ved påvist blærekreft blir de fleste operert med en metode som kalles TUR-B.


Prosedyren foregår gjennom urinrøret. Brystkreft er kvinnens hyppigste ondartede kreftform. En uøm kul som ikke lar seg bevege på, og spesielt om det i tillegg er forandring av brystvorten eller huden i brystet, utflod eller blødning fra brystvorten skal man mistenke at kulen kan være ondartet inntil det motsatte er bevist.


Svært ofte dreier det seg om betennelse i urinblæren eller i urinrøret på grunn av infeksjon med bakterier, som regel er det bakterier som stammer fra tarmen. Smerten kan også skyldes krampelignende sammentrekning i muskulaturen når vi tisser. Hyppigste årsak til symptomene er infeksjon i urinveiene. I noen tilfeller er det istedenfor mulig å forbinde tarmstykket til urinrøret , hvilket vil bety at urinen kan lates på alminnelig vis.


Hvis det ikke er mulig å foreta en cystektomi, eller hvis pasienten ikke ønsker å gjennomføre denne operasjonen, kan det istedenfor gis strålebehandling mot blæren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg