torsdag 25. oktober 2018

Scampi wok

Tidsbruk minutter. Legg oppskrift i handlelapp. En smakfull wokrett med sursøt saus – ferdig på minutter! Wok med scampi freser du sammen på få minutter.


Med ferdigkokte nudler har du stjernemiddag på et kvarter. Du bruker bare noen minutter på å kutte grønnsaker, gjør det mens panna varmer seg opp – for den skal være ganske varm!

Rask og god middag om man bruker skikkelige eggnudler. Du må også huske på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi , kongereker eller tigerreker - skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Tipper det er like godt med kylling, svin, biff, etc.


Så følg gjerne dine egne smaksløker – det samme gjelder ved valg av grønnsaker. Kom igjen og wok i vei! Sweet chili- og ingefær wok m. Ha det i stekepannen og surr sammen med scampi i 2-min.


Da serveres sausen til pasta av økologisk spelt.

Til forrett beregn 2-scampi per person og halver oppskrift på salat. Til hovedrett beregn 5-scampi pr person og server med ris. Marinerte scampi passer både på tapasbordet, i salater eller bare som snacks med en god dressing eller saus ved siden. Kilde: Ellen-Christine Lendengen.


Bruk en wok eller stor stekepanne til steking og sørg for at woken er ordentlig varm mellom hver omgang. Wok paprika og cashewnøtter rask i litt olje og legg over på et fat. Stek scampi til de skifter farge( gjerne i to omganger). Tilsett hvitløk og vårløk mot slutten av steketiden. En rask og supergod wok som du garantert kommer til å elske.


Med friske asiatiske smaker og salt. Nå oppfordrer Framtiden i våre hender, Grønn Hverdag og Greenpeace til å kutte forbruket av scampi. Les om miljøproblemene med scampi her.


Se spørsmål og svar om scampi her. Vi har merkevarene til riktig pris. Obs - Storhandel lønner seg.


Marinerte scampi er veldig godt, og passer godt til de andre rettene jeg har lagt ut i kategorien “tapas og småretter”. Wok er enkel, godt-og lett å gjøre sunt også.

Denne varianten er med scampi , og jeg har gjort det ekstra enkelt og kjøpt ferdig kokte denne gangen- kjøper man rå må man steke dem et 1-minutter på hver side før man begynner med resten. Denne gryten er rask å lage, og du kan bytte ut scampi med reker, kylling eller hvit fisk. Woksauser finnes i alle varianter med forskjellige smaker.


Det finnes veldig mange i butikken. Dette er oppskrift på en woksaus du enkelt lager selv. Scampigryte med kokosmelk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg