onsdag 17. oktober 2018

Stekt laks i rømmesaus

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Sausen er naturlig glutenfri. Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus. Deilig norsk laks faller garantert i smak, uansett årstid.


Følger du denne enkle oppskriften blir alle rundt middagsbordet, små som store, meget godt fornøyd. Bak disken hos Sjøveien på Strømmen Storsenter møter jeg alltid en smilende betjening og får ofte med et godt råd eller to på kjøpet. Tidligere i vinter fikk to ferdig fileterte fjellørret være med hjem, og fikk etter hvert selskap av en deilig rømmesaus , syrlige agurker og knasende gode rotgrønnsaker. Et nydelig målti rett og slett.


Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme. Laks er blitt hverdagskost, i hvert fall her til lands.


Både takket være lave priser i fiskedisken for hel fisk og filet, og god tilgjengelighet for ferskpakket filet. Vær forsiktig med varmen Ingen behøver lenger servere laksen ihjelkokt eller stekt til den er knusktørr. Alternativt kan du bake laksen i ovnen ved 2grader i ca.


Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres. Hodet kan gjerne være på men finne og gjeller fjernes og det kan være et poeng å snitte i fisken der hvor fileten er på det tykkeste. Da blir den jevnere stekt.


Stekt laks i rømmesaus

Vend fisken i hvetemelet og stek de først med skinnsiden ned til de er gylnde og sprø i skinnet. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt!


Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Jeg har servert den både til kveite og laks med stor suksess. Hans legge ut grillet fisk i flere varianter med mye godt tilbehør på bloggen. De neste dagene vil det bli en del grillet kjøtt, frukt og grønnsaker. Rømmesaus : porsjoner.


Stekt laks i rømmesaus

Det er kanskje noe å tenke på hvis man har barn ved middagsbordet. Jeg pleier ellers å si at de som liker medium stekt biff, de liker også medium stekt laks , sier Erik avslutningsvis. Kokkens siste tips er å la fisken hvile et par minutter før den. Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten.


Kremet pasta med laks og valnøtter. Stekt laks med nudler. Pasta og laks utfyller hverandre godt, og med kremet saus og knasende sprø valnøtter til blir smaken enda bedre. Bytt gjerne ut laksen med røkt laks hvis du foretrekker det.


Visste du laks er en kilde til vitamin og at melk og meieriprodukter er en kilde til kalsium? Vitamin D er blant annet viktig for å kunne ta opp kalsium i kroppen, og dermed sikre at vi kan kunne bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett. Tilsett rømmen i stekepannen, og la den koke litt.


Kok kålen i vann tilsatt salt et par minutter, og avkjøl den i isvann rett etter. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt. Til Laks og Ørret er agurksalat et must for mange.


Stekt laks i rømmesaus

Kutt agurken i passelige skiver. Strø salt over dem slik at det trekker til seg vannet. Laks smaker nydelig stekt i ovn med en klatt hjemmelaget hvitløksmør på toppen.


Bruk gjerne den gode SALMA-laksen. Sammen med agurksalat og kokte nypoteter utgjør det et nydelig middagsmåltid som passer til både hverdag og fest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg