mandag 15. oktober 2018

Barn sove på dagen

Sover barnet greit på natten, gjør det ikke noe om det fortsatt trenger å sove lenge på dagen. Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid. Sover barnet mye på dagen og lite på natten, bør man justere på dette, mener Fuglestad.


Det er interessant at studien har sett på barn mellom tre og fem år. Det er i den tiden norske barn vanligvis slutter å sove på dagen. Det er få barn på fem år som sover på dagti mens en del treåringer fortsatt tar seg en blund.

Resultatene kan tyde på at det er viktig ikke å slutte for tidlig, sier professor Bjorvatn. Barn skal få lov til å sove seg uthvilt, men selvfølgelig kommer det helt an på det individuelle barnet, og som sagt er alle barn ulike. Mange barnehageansatte er utrolig flinke til å få barn til å sove ! Husker jeg sa de aldri ville få min gutt til å sove i en stillestående vogn, men det klarte de omtrent fra første dag ! De fleste barn slutter å sove på dagen når de er mellom to og tre, men det er veldig forskjellig når. Hvor lange og mange dupper som er normalt i løpet av et døgn varierer fra barn til barn. Noen barn vil justere seg inn på å sove tre ganger om dagen i løpet av de første 2-månedene.


Vi må se på søvn som noe helhetlig, det er bedre at barnet sover godt en gang om dagen enn ikke i det hele tatt.

Søvn er så skjørt, sier hun. Når barnet har klart å slutte med dagsøvnen i barnehagen, synes hun det er positivt om barnet fortsatt får mulighet til en hvilestund midt på dagen – uten å sove. På 80-tallet var det vanlig å anbefale at spedbarna skulle sove på magen. Når man gikk over til å anbefale å sove på ryggen, falt forekomsten av krybbedød dramatisk.


Når det blir en stadig større utfordring å få barnet til å sovne om kvelden, kan det være et tegn på at det er på tide å slutte med middagshvilen. Perioden når barnet slutter å sove på dagen , kan være vanskelig. La barna sove i barnehagen Hanne S. Finsta Forskerfabrikken. Stadig flere småbarneforeldre nekter barna formiddagslur i barnehagen.


De er redd det går ut over nattesøvnen. Men her bør de tenke seg om en gang til, for mye tyder på at småbarn bør få sove på dagtid hvis de kjenner behov for det. Mange tror å kutte luren på dagen vil gjøre barna trøttere på kvelden, og dermed gjøre leggingen enklere. Mens hun fortsatt sov på dagen holdt hun det gående til ni hver kveld og var vanskelig å få opp om morgenen. Men det gjelder ikke for barn.


Fikk mye bedre døgnrytme etter at vi kuttet luren, da sov hun fra sju til sju hver natt og var opplagt og blid. Nummer to er nå mnd og har akkurat sluttet å sove på dagen , både hjemme og i barnehagen. Ja, når sluttet barnet å sove på dagen ? Vår 2-åring har sluttet å sove på dagen hjemme, etter at vi begynte å slite veldig med legging på kvelden.

Nå går kveldslegginga som en drøm, og barnet er ikke noe spesielt trøtt på ettermiddagen. Barnehagen vil imidlertid ikke slutte å la barnet sove , da d. Min eldste sov på dagtid helt til hun fylte tre år. Da begynte hun på storebarnsavdelign og ingen sov på dagtid.


Hun ba selv om å få lov til å få sove om dagen i helgene og ferier på slutten. Og på kvelden var det ikke noe problem med legging, så da fikk hun sove. Min minste er mn og han sover ca 5-timer om. Hvordan så dere at barna deres ikke trengte å sove på dagen mer? Datteren min nekter å sove her hjemme i helgene (og det går helt fint) men i barnehagen er det et litt annet tempo og hun sover gjerne ca en time der.


De sier hun virker trøtt og sliten etter lunsj Nå er det helt texas her hver kvel. Det kommer helt an på det individuelle barnet og alle barn er ulike, sier Rofey. Noen småbarn er ikke trøtte på ettermiddagen, la barnet ditt guide deg til hva han eller hun trenger. En tredje ekspert mener det på ingen måte er lurt å gå til krig med barnet for å få barnet til å slutte med formiddagsluren. Slik vil barnet venne seg til å sovne av seg selv, og hvis du greier å holde på den vanen, sparer du både deg og babyen for slitsomme atskillelsesscener senere.


Det kan også være en idé å la barnet sove i kurven eller sengen på et rolig soverom om natten, og i bag eller vogn med litt mer lyder rundt seg om dagen. När barn slutar sova på dagen varierar från barn till barn. Ofta de sluta sova på dagen när de är mellan och års ålder. I början kan det vara bättre att dra ner på sovtiden för dagens sovstun istället för att helt sluta med att sova middag under dagen.


Läs mer om att sluta sova på dagen på Babyhjälp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg