tirsdag 9. oktober 2018

Barnehageassistent lønn tariff 2018

Les mer om tariff , tarifforhandlinger og fordelene ved å være medlem i Finansforbundet her. Slik forgår tarifforhandlingene under lønnsoppgjøret hver vår. Foreslår nye endringer. Forsikring og banker. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


PBL har inngått tariffavtale med Delta.

Denne avtalen gjelder for Deltas medlemmer som er ansatt i disse barnehagene. Ny lønn og ny, god pensjonsløsning i PBL-barnehagene. Fem år med dragkamp om pensjon for ansatte i PBL-barnehagene er over. I mellomoppgjøret ble Fagforbundet enig med PBL om en pensjonsordning der prinsippene Fagforbundet har kjempet for, er med. Tilleggene kan gis som kronetillegg, prosenttillegg eller som en kombinasjon av kroner og prosenter.


Ved prosenttillegg får de som har høy lønn , større tillegg målt i kroner enn de som har lavere lønn. Gis et kronetillegg, får de med lavere lønn en høyere lønnsøkning målt i prosent av sin opprinnelige lønn. Som barnehageassistent jobber du i barnehage.

Sammen med de andre ansatte er du med på å gi barna en trygg og god barnehagedag. Ingvil nyansatt lagerarbeider. Hun og kollegene er fagforeningsorganiserte i Fellesforbundet. Lønna er omtrent den samme i kommunale og private barnehager.


Jeg er straks ferdigutdannet barnehagelærer, og har jobbet litt som ringevikar i kommunal barnehage i Oslo ved siden av studiene. Jeg er år og hadde ikke erfaring fra barnehage fra før. Jeg har ca 18- kr per time i lønn.


Når barnehagene jeg har jobbet i har lyst ut, er det svært få søkere med fagbrev. Ja, det er et viktig krav for Fagforbundet at alle skal ha lik lønn for likeverdig arbeid. Vi er imot forskjellsbehandling uansett om begrunnelsen er kjønn eller annet.


Husk at det kan være lokalt avtalte tillegg du har krav på som ikke kommer frem i de sentrale lønnstabellene. Vi anbefaler at du setter deg inn i hovedtariffavtalen og andre avtaler som gjelder for din arbeidsplass. Minstelønnssatser fra 1. Se særbestemmelser for lærlinger i Riksavtalen. Lønnssatser (RIKSAVTALEN) 3. NHO er den viktigste aktøren på arbeidsgiversiden når det gjelder lønnsutviklingen i Norge.


Annethvert år forhandles det om tariffavtalene. Logg deg på Mitt medlemskap på Arbinn.

Jeg begynnte nylig i en privat,-og ble tilbydt 15-timen. Forlangte 17-ellers ville jeg se etter en annen jobb. Fikk da den lønnen jeg ønsket meg.


Har ingen utdanning eller erfaring,-men har vanlig jobbansenitet og egne barn da. Utjevning gjennom lønn. Kvinner har gjennomgående lavere lønn enn menn, kvinnedominerte yrker lønnes lavere enn mannsdominerte yrker med tilsvarende utdanningslengde.


Bhg følger tariff i lønn men bestemmer selv hvilken ansiennitet som gis de. Stillinger uten særskilt krav om utdanning. Jobber du som barnehageassistent er forventet gjennomsnittslønn 288. Barnehageassistent i privat barnehage, 242. Særlig er gapet stort mellom lederlønningene og lønna til vanlige ansatte i enkelte kommuner.


Se hvordan det er i din kommune her. Unio og Akademikerne og oppgjøret går derfor til mekling med dem. Meklingsfristen er 23. Det ble natt til 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg