fredag 30. desember 2016

Tett nese første trimester

Tett nese første trimester

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Tett nese første trimester

Tett nese i svangerskapet er nokså vanlig, mange opplever også å blø litt neseblod. Man skal være tilbakeholden med bruk av medikamenter ved graviditet som hovedregel. Otrivin brukes kortvarig ved akutt forkjølelse, sier Broch Østborg.


Startet vel i slutten av første trimester ? Brukte sånt nesehorn man kjøper på apoteket. Blander saltvann og skyller ut av nesa. Ikke direkte delikat og behagelig, men rensker opp og man slipper å bruke nesespray. Selv om jeg må innrømme at jeg brukte nesespray om natten når jeg var så tett at jeg ikke fikk puste behagelig.


Jeg holder ærlig talt på å gå fra vettet, og det ser ikke ut til å bli bedre med det første , noen dager et ok men andre er jeg stort sett tett hele dagen. Jeg er ganske sikker på at d. Har heller ikke erfaring med tett nese i svangerskap, men på generelt grunnlag kan jeg si at jeg bruker campheratum som jeg smører under nesa når jeg er tett i nesa. Er helt avhengig av den når jeg er forkjølet. Jeg synes det har god effekt.


Da er man allerede halvveis i første trimester og første svangerskapskontroll er ikke før uke 8-12. Da har man gjerne allerede opplevd morgenkvalme og tett nese for eksempel. Jeg hadde også helt tett nese i flere uker. Men fikk tips om å pusse nesen godt før jeg legger meg, og så spraye sesamolje (fås kjøpt på apoteket).


Siden har jeg sovet som et lite barn. Oljen kan fint brukes og den smører slik at ting ikke setter seg fast. Alle tre gangene jeg har vært gravi så har jeg skjønt det på tett nese og menssmertene, men mensen kom aldri. Hvis du fortsetter å være mye trøtt, bør du hvile så ofte som mulig og få avlastning fra arbeidsoppgaver hjemme og på arbeidsplassen.


Blodprosenten bør undersøkes for å utelukke at trøttheten skyldes jernmangel. Det var det for meg. Fikk beskjed av legen om å slutte straks da dette kan være farlig. Fikk resept på Mometasone Sandoz, er det noen som har brukt det? Saltvann renser og fukter neseslimhinnen, og kan brukes så ofte og så lenge du vil.


Tett nese første trimester

Saltvann kommer i forskjellige typer sprayer, noen er tilsatt mentol for å gi den friske følelsen, andre er tilsatt litt aloe vera for å motvirke tørr nese. Når nesa har åpnet seg, bør du straks smøre med mentol- eller kamfersalve. Da forhindrer du at den tetter seg igjen med det samme. Dersom du har et spedbarn som har tett nese skal det hjelpe å dryppe morsmelk inn i nesa.


Nesespray mot tett nese : Foto. Rennende eller tett nese. Ifølge March of Dimes, er en rennende eller tett nese et symptom på influensa under graviditet.


Bruken av en luftfukter eller en varm dampende dusj kan lindre tett nese. Hovedspørsmålet mitt er uansett om dette med tett nese og graviditet. Jeg har hatt tett nese i nesten fire uker nå, og lurer på om det kan være et tegn? Har forresten vært gravid to ganger tidligere, og hadde ikke tett nese da.


Smertene oppstår når åpningene til bihulene tettes til, noe som øker trykket i bihulene. Mange blir også tett i nesen. Enkelt forklart er årsakene til en bihulebetennelse forandringer i slimhinnene i hulrommene som grenser til nesen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg