onsdag 7. desember 2016

Løs mage over lengre tid

Langvarig løs mage - hva kan det være et tegn på? Løs mage over lengere periode kan ha flere årsaker. Matintoleranse eller cøliaki er absolutt mulig. Endret normalflora eller ubalanse i bakteriefloraen i tarmen er også mulig.


Medikamentbivirkning. Stoffskifteproblemer og psykiske forhold som angst og depresjon er også veldig vanlig. Nå begynner jeg å bli lei. Har vært plaget med løs mage i over uker. Det er ikke direkte diare men den er veldig bløt (sorry for beskrivelser) og fargen er fin, om man kan si det slik.


Hvor i all verden skal man starte f. Plutselig løs mage over lengre ti hvorfor? Diare over lengre tid et tegn på graviditet? Dersom du sliter med diaré og løs mage som varer over tid kan det også skyldes andre ting. Biolog og forfatter av boka Sprut – Historia om kroppsvæskene våre, Åsmund Husabø Eikenes, kan fortelle at de siste ti årene har forskningen som knytter hodet og tarmen sammen gjort viktige oppdagelser. De fleste har mage - tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager, treg mage , diaré eller halsbrann.


Her finner du informasjon om plagene og gode råd som hjelper. Barnet mitt har løs mage. Kan jeg gjøre noe med det?


I de fleste tilfellene er løs mage eller diare en tilstand som varer en stund og så går over igjen av seg selv. Før du forsøker å gjøre noe med det, må vi finne ut av hva det kan skyldes. Kronisk diaré vedvarer over lengre tid , og skyldes oftere en bakenforliggende årsak, for eksempel Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, irritabel tarm eller matintoleranse. Kronisk diaré har samme symptomer som akutt diaré med hyppige og løse avføringer, men i motsetning til akutt diaré kan avføringen ved kronisk diaré være blodig og slimete.


Løs , fettete, blekhvit avføring over tid. Det er også andre symptomer som rumling i magen og forstoppelse, og det er vanligst å oppdage sykdommen tidlig i livet. Symptomer: Det kan medføre en del ubehagelige symptomer som slim i avføringen, uregelmessig avføring, som gjerne varierer mellom løs mage og forstoppelse.


Mye luft i magen er som regel den største plagen, og dette forverres ofte utover dagen og etter måltider. Stadig tilbakevendende diaré, fordøyelsesproblemer og en følelse av å være oppblåst i magen er eksempel på problemer som kan være forårsaket av mangel på matspaltingsenzymer. Hva er forskjellen på diaré og løs mage ? Det kan være vanskelig å snakke om avføring, både for pasienten og legen. Ordbruken rundt dette er ofte lite presis. Diaré er i utgangspunktet forholdsvis klart definert, nemlig som en avføringsmengde på mer enn 2gram per dag, men en slik definisjon er jo ofte upraktisk.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Søkte litt på siden her og fant ut at Alkohol og løs mage kan være skadelig over en lengre periode. Senario: Skal ut en kveld og går på en. Avføringen er løs og litt gulaktig.


Etter det jeg vet har jeg ingen allergier og har heller ikke spist noe uten om det jeg spiser til daglig. Dette har fjernet noen av plagene (som veldig illeluktende gass) men jeg plages fortsatt med mye luft i magen. I tillegg har jeg ofte veldig løs avføring.


Hvis du har hatt magesmerter og mageproblematikk i lengre tid så anbefaler vi sterkt at du tar kontakt med din fastlege for utredning av problematikken. Les også: – Forskere har funnet biologisk årsak til glutensensitivitet! Kostholdstips for sensitiv og irritabel mage.


Spis sakte og sørg for at du tygger maten skikkelig før du svelger. Jeg er dårligst i magen i. Løs avføring hos barn er ofte forårsaket av infeksjoner og mage virus som rotavirus og matintoleranse og allergier. For noen kan det være aktuelt med sykehusinnleggelse, spesielt hvis de ikke har fått i seg nok væske.


I noen tilfeller kan man være forstoppet samtidig som man opplever varierende løs mage over lengre tid. Uroligheter i tarmene kan også skyldes stress.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg