onsdag 14. desember 2016

Forberedelse til norsk muntlig eksamen

Slik lykkes du med muntlig eksamen Skal du opp til muntlig eksamen ? Psykologen og sensoren gir deg de beste rådene her. Studieteknikk Eksamen nærmer seg med stormskritt De fleste av oss går nå inn i en stressende periode med lange dager og søvnløse netter. Vi fornyer alle læreplaner i skolen for å gjøre dem mer relevante for framtiden.


Nå bistår en samarbeidsgruppe oss i arbeidet med å utrede et helhetlig system for eksamen og fagfornyelsen.

Skal du ta eksamen i norsk , men har et annet morsmål? Hvis du har bodd i Norge i mindre enn år når du skal avlegge eksamen i norsk , kan du søke om å ta en eksamen som er tilpasset deg som har et annet morsmål enn norsk. Derfor må du begynne å lese om de ulike periodene og sentrale temaene i god tid før du kan bli trukket ut til eksamen.


Bruk Studienetts oversikter over språk- og litteraturhistorie. Studienett har laget oversikter over periodene i norsk litteratur- og språkhistorie. De er ideelle å bruke når du forbereder deg til eksamen.


Muntlig eksamen nærmer seg med stormskritt, og mange elever på Vgkommer opp i muntlig eksamen i norsk.

På denne bloggen finner du en øvelse (x minutter) som kan brukes til å forberede elevene litt på det som skal skje under en muntlig eksamen. Kanskje kan du gjennomføre noe lignende i din klasse? Det går mot eksamenstider, og noen studenter skal opp til muntlig eksamen. Muntlige eksamener skiller seg fra skriftlige ved at man må presentere pensum foran en sensor, og på grunn av dette kan det være mer uforutsigbart enn en skriftlig eksamen. SVAR: Hei Det er mange forskjellige måter å forberede seg til muntlig eksamen på.


Alt avhenger av hva som passer best for deg. Jeg anbefaler deg å lese gjennom artiklene jeg har lagt ved dette. Det skal være oppgaver nok til å dekke kompetansemålene og sikre reelt trekk for alle kandidater, og det er presisert at kandidatene skal ha lest tekster fra de ulike periodene.


Følger en retningslinjene, er ikke tilfeldig eller opp til sensor hvordan eksamen foregår. Muntlig privatisteksamen har lokale retningslinjer - sjekk dem. Forberedelse til muntlig eksamen Dette innlegget omhandler hvordan min gruppe med elever har forberedt seg til muntlig eksamen i samfunnsfag på 10. Elevene får fem klokketimer til å svare på oppgaven.


Hvis elevene møter etter klokka ti, får de ikke gjennomføre eksamen. Kommer de for seint, men før klokka ti, får de ikke lagt til den tapte tiden. Unntak: Operatørfag har eksamen i seks timer.


Gode råd til muntlig eksamen Her er noen tips til hvordan du kan forberede deg til muntlig eksamen.

Hvis det er tilfelle har vi her en rekke gode råd til muntlig eksamen og til hvordan du best mulig slår gjennom og presenterer på dagen. Trening og forberedelse er nøkkelen til å lykkes, også på skriftlig eksamen i norsk. Rammene for eksamen.


Det er ikke muntlig eksamen på mandager eller etter helligdag fordi alle skal ha like lang forberedelsestid. Du får beskjed timer før eksamensdagen om hvilket fag du kommer opp i til muntlig eksamen. Simen Braaten, lærer ved Foss vgs i Oslo og lærebokforfatter, arbeider for at flere skal dele hans lidenskap også for det tyske språket. Han er opptatt av at elevene selv skal lete etter og finne mønstre i språket, og at de skal lære et språk de tror de vil få nytte av i praksis. Oppgave til kandidat 1. Les også side i Panorama Vg2.


Skriv ned stikkord om når diktet ble til , hva det handler om, hva som kjennetegner formen og skrivestilen – og noe om hvorvidt diktet fremdeles har noe å si til oss i dag. I Bergen er det Hordaland Fylkeskommune som arrangerer muntlig eksamen og den blir som regel gjennomført i lokalene til Amalie Skram videregående. Lag deg en plan for hvilke deler av pensum du skal gå gjennom når. Denne planen bør vare helt fram til et par uker før eksamen. De siste ukene før selve eksamen bør du sette av til repetisjon, øvingsoppgaver, ekstralesning på det som er vanskelig osv.


Bruk gjerne en kalender til å lage denne planen. Vedlagt finner dere noen filmklipp som tar dere gjennom prosessen fra eleven blir trukket ut til muntlig til karakteren er mottatt. Og selv de mer humoristiske klippene kan være nyttige å diskutere før eksamen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg