torsdag 8. desember 2016

Oppkast ikke omgangssyke

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Noen kaller det også akutt mage- og tarminfeksjon, sjau og andre bruker navnet på et av de vanligste virusene som forårsaker omgangssyke , norovirus.


Når barnet ditt kaster opp, er det ikke alltid omgangssyke som er synderen.

Faktisk kan oppkast skyldes svært mange ulike ting. For noe merkelige greier. Før oppkast sier hun at hun har vondt i magen, så kaster hun opp, og da har hun ikke vondt mer. Kanskje vi bør ta henne til legen? Jeg begynner å tenke at det ikke er omgangssyke , i alle fall.


Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke Nå er høysesongen for omgangssyke i gang. Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré. Hos de fleste pasienter finner man ikke årsaken, men legen kan i mange tilfeller gjøre en vurdering basert på sykdomsutvikling, årsti og sykdomshistorie.


Hvis formen er fin, hun har matlyst og verken har løs mage eller oppkast , kan du fint sende henne i barnehagen.

Det er foreldrene (eventuelt lege) som avgjør om barnet er sykt, ikke de ansatte i barnehagen. Oppkast én gang er ikke omgangssyke. Hvert år blir flere barn og voksne syke med oppkast og diaré. Den vanlige omgangssyken skyldes forskjellige virus. Norovirus er ekstremt smittsomt og gir en kraftig mageinfeksjon som varer 2-dager.


Det er ikke uvanlig å kaste opp flere ganger i timen på det meste. Jeg har hatt en helvetes natt, og jeg lurer på om jeg kanskje kan ha fått omgangssyken, men jeg trodde omgangssyke var tap av matlyst, kvalme og oppkast , diaré og feber. Jeg fryser, men har ikke feber, er oppblåst, har har diaré, men ikke kvalme, oppkast , og jeg har god matlyst. Derfor skal barn ikke gå i barnehage før timer etter at barnet er blitt friskt. Hva er omgangssyke ? Her er dråpesmitte fra syke og kontaktsmitte ( ikke bare fra mennesker, men fra overflater) de viktigste smittekildene.


Uansett de andre symptomene avsluttes gjerne sykdommen av en lett feber. Ja, Cola gir deg både væske og kalorier, men ikke noe særlig salt. Omgangssyke er en virusinfeksjon i tarmen som gir diaré og oppkast.


Dette er ikke noe jeg vil anbefale å få i seg for mye av. Brus og annen drikke som er veldig sukkerholdig kan muligens forverre diareen. Har man en kortvarig runde med omgangssyke , er det imidlertid for de fleste greit å drikke det man har lyst på.


De syke er mest smittsomme mens de har oppkast og diaré. De er også smittsomme i en kort periode før symptomstart og et par dager etter symptomfrihet.

Kvalme, oppkast og diare er det man på godt norsk kaller omgangssyke. Fra tid til annen går det epidemier med sykdommen som gjør at mange blir syke på en gang. Ofte er dette virussykdom og det går som regel over av seg selv etter 2-dager. Faktaarket om omgangssyke i barnehager og skoler kan også lastes ned som PDF-fil. Norovirusene må nemlig komme seg fra innsida av tarmen til ett menneske og inn i innvollene til et annet.


Det må altså haike ut med bæsj eller oppkast , som på en eller annen måte må ende i noens munn. Nå er det ikke nødvendigvis noe kunststykke å hoppe fra et barn til foreldrene dets igjennom søl av oppkast eller via ei saftig bleie. Det er også vanlig med feber og vondt i kroppen. Grundig håndvask forebygger smitte.


Når det gjelder lys bør du ha for gardinene og heller ha en nattlampe på, men ikke mot ansiktet, d den gjør kvalme verre. Når du ikke er kvalm lenger må du huske på det at magen er sliten etter alle brekningene, så ikke spis en haug med mat like etter en omgangssyke , da kan du få tilbakefall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg