tirsdag 6. desember 2016

Sopp i svelget

Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur. Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon. Dersom det også er soppinfeksjon i munnvikene, behandles det med klotrimazol krem som påsmøres 3-ganger daglig i 1-uker. Du forteller at din mor har fått påvist betennelse og sopp i spiserøret og at hun har problemer med å svelge mat.


Sopp i svelget

Jeg antar ut fra din alder at din mor må være i, eller omkring, årene. Jeg får svare direkte på spørsmålet ditt, om hvordan det er mulig å få sopp i spiserøret. Sopp i munnen Hva er sopp i munnen?


Hvordan får man sopp i munnen? Avanserte tilfeller er behandlet med anti-fungal narkotika injisert oralt eller intravenøst. Spiserør sopp er diagnostisert ved hjelp av et endoskop, eller liten esophageal kamera, og ta en biopsi, eller prøve, av vevet.


Er for tiden plaget med øresus etter å hatt ørebetenelse , brukte en antibiotikasalve. Har fått sopp i begge ørene, øresusen kommer antageligvis av sopp i ørene. Har også knitrelyder når jeg svelger. Trøske vises vanligvis som hvite flekker i munnen.


Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan det hende at du ikke er i stand til å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel. Noen personer opplever at ting smaker annerledes når de har trøske.


Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Enkelte candida-arter kan forårsake sykdom hos mennesker.


Det er påvist over 2ulike arter. Sopp på tungen er en sykdom som kan spre seg, og derfor er det viktig å være proaktiv. Hvis soppen sprer seg til spiserøret, vil du oppleve smerter og ha vanskeligheter med å svelge.


Disse symptomene vil påvirke din hverdag, og derfor er det viktig at du tar sopp på tungen på alvor. Akutt debut med feber, sykdomsfølelse og svelgbesvær. Slimhinnen i svelget er uttalt ruborøs. Candida ble tidligere kalt Monilia.


I ganen dannes små vesikler som blir til sår når de sprekker. Gonokokktonsillitt. Svært sjelden i Norge. Aktuell differensialdiagnose hos innvandrere. Tonsillene er typisk dekket av et gulhvitt eller grålig, membranøst belegg.


Det er likevel ikke alle som har plager av det. Det finnes en rekke andre sykdommer som forårsaker lignende symptomer, men som behandles på andre måter. Symptomene er blant annet at man får et gråaktig belegg på tungen og små hvitgule prikker i munnen.


Den plastikkirurgiske teknikken har i dag utviklet seg slik at det finnes store mulig­ heter til å rette opp det som må opereres bort på grunn av kreft. Det er veldig viktig at pasienter får god informasjon på forhånd og hjelp med rehabiliteringen av disse endrede funksjonene. Den skal svelges hel og kan tas både med og uten mat. Hvis hensikten med behandlingen er å forhindre tilbakefall av sopp , skal du ta 1mg hver tredje dag og totalt doser (altså dag og 7). Problemer med å svelge er ofte det første symptomet.


Maten setter seg fast i halsen og man kan gulpe opp ufordøyd mat. På grunn av dette endrer mange matvanene sine og tilpasser det de spiser etter hva de klarer å svelge. For noen kan dette føre til vekttap fordi ernæringen blir dårligere.


Betennelsen kan også sitte lenger nede i svelget og kalles da en faryngitt. Det kan være riktig, men jeg synes det har vart veldig lenge og ber deg derfor også vurdere dette andre som nevnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg