tirsdag 6. desember 2016

Enkel saus

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Brun saus er fast følge til all farsemat – kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, kjøttpudding.

Det finnes to kategorier sauser. De enkle og de kompliserte. Til de kompliserte hører alle som du må koke kraft og de som bruker egg som bindemiddel (bearnés, hollandaise etc.). Så har du alle de andre.


De som du kan lage i en fei uten verken å beherske noen teknikker eller ha veldig mye tid. Hjemmelaget superhot chilisaus med Carolina Reaper. En liten dråpe er nok for de fleste!


Sausen er litt tabasco-aktig på smak, prøv den på egg stekt i godt med smør, til taco eller til grillet kjøtt.

Er det en saus som blir sett på som den mest tradisjonelle i norsk matlaging,. Denne oppskriften gir ca. Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Sauser - Forskjellen på et godt og et middels godt måltid kan være sausen. Fløtesaus er godt tilbehør til alt fra viltkjøtt til kylling, samt kjøttpudding - og dessuten veldig enkelt å lage selv.


Bare husk å bruke god oksekraft eller buljong. Visp gjerne inn stekesjyen fra kjøttpuddingen hvis du lager den selv. Tips: Tilsett noen dråper sukkerkulør hvis du ønsker litt mer farge på sausen. Alt du trenger, er en saus eller salsa med litt fart i. Du trenger ikke å spise kjipe middager selv om du vil ha en rask middag.


Med en god saus eller spicy salsa, kan du jazze opp selv en enkel og kjedelig middag til en smaksrik og spennende middag. Disse sausene og salsaene er enkle å lage fra bunnen av, og er fullspekket med masse smak. Sausen kan brukes i gryter eller wok, eller som dipp til kyllingvinger, -spyd eller kjøtt og sjømat fra grillen.


Paprikasaus er en enkel og smaksrik saus som du vil bli positivt overrasket over. Til denne sausen passer det godt med typiske middelhavssmaker som auberginesalat, varm fennikel- og klementinsalat, grønnsaksform fra provence, noe med squash, oliven eller så enkelt som revet romanosalat. Hvit saus , brun saus , tomatsaus,.


Pisk plommen godt til den tykner før du langsomt pisker den skilte sausen i gryten.

Trikset fungerer ikke allti så det beste er nok å lage sausen på nytt! La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca 10–minutter. Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøle ned. Tilsetter du brunt sukker i steden for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.


Inspirasjon er hentet fra blogger hobbykokken. Har du bestemt hva du skal ha til middag, men er ikke helt sikker på hvilken saus som passer til? Her er oppskriften på en saus som er enkel å lage og passer til så godt som alt. Pisk eggeplommene med tre spiseskjeer vann kraftig i ett minutt (du blir sliten!).


Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn. Det er to metoder for å lage sausen. MED VANNBAD: Kok opp en kjele med vann. Ha bollen med eggene over vannbadet og begynn å piske til det blir tykt (bollen må altså tåle kokende vann). Den er også veldig god til kveite.


Dette er en enkel og nydelig saus som passer til røye eller annen rød fisk. Du trenger: sjalottløk dl eplesaft 3g kaldt smør, i terninger En klype.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg