tirsdag 27. desember 2016

Brun saus med buljong

Brun saus med buljong

Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong , og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. Smak til med salt og pepper.


Brun saus med buljong

Brun saus hører med når man skal lage kjøttkakemiddag. Brun smør og mel lys brunt , ikke bruk for sterk varme! Litt sukkerkulør setter farge på sausen. Tips: En skvett fløte, rømme eller brunost oppi vil gi en ekstra god saus.


Du kan smaksette brun saus med en rekke smaker. For eksempel rø grønn eller svart pepper,. Perfekt til kjøttkaker, kjøttpudding, stek og mange andre typisk norske retter. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe.


Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. Grønnsaks- eller kyllingfond passer perfekt for å lage hjemmelagede sauser , supper, gryter eller wok fra bunnen. Oksefond passer perfekt for å lage hjemmelaget brun saus til kjøttboller, lapskaus, biffgryter, eller wok med oksekjøtt.


Aspik er en klar gelé laget av buljong som brukes til kabaret, mousse, glasering og hjemmelaget sylte. Du kan med hell velge klassisk hvit eller brun saus eller kjente varianter som hollandaissaus,. La kraften småkoke i noen minutter. Hvorfor i huleste skal du ha brun saus til kalkun?


Brun saus med buljong

Lag den slik: Brun innmaten fra kalkunen sammen med noen halve småløk og gulrtotbiter -hell det over i kjele og tømm vann i stekepanna og hell alt vannet over i kjelen - så lar du det putre mens kalkunen står i ovnen - flere timer - med en biljongterning i. Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med.


Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Enkel og trygg nettbooking. Hjemmelaget medisterkaker og brun saus.


Brun saus med buljong

OPPSKRIFT: BRUN SAUS 1. Etterhvert forsto jeg hvor enkelt det er å lage bechamel, eller hvit saus som det heter på godt norsk, og litt etter det forsto at jeg at brun saus er ikke så vanskelig det heller, for det er jo akkurat det samme prinsippet. Det er to små forskjeller: Hvit saus lages med melk, og brun saus lages (stort sett) med kraft eller fond. Nomeatballs med poteter og brun saus. Som du ser at det står i oppskrifta, så kan du gjerne smaksetje den brune sausen litt.


Både brunost, saft, syltetøy og soyasaus funkar bra. Opne opp kjøleskapet ditt og sjå kva du har. Har du ikkje noko å tilsetje, så smakar kraft i seg sjølv veldig godt eller du kan bruke ein god buljong. Når jevningen er brun og fin sper du, litt av gangen, med varm kjøttkraft til du får ønsket konsistens på sausen.


Dersom du benytter buljong eller fond må du blande den ut etter anbefalingene på emballasjen. Bland inn hvetemel og rist godt. Varm opp resten av buljongen til kokepunktet, og ha i melblandingen.


Vil du imponere med kokekunstene dine, skal du servere en rett med en velsmakende saus. Her gir vi deg de beste tipsene og rådene for å lykkes. Har du i tillegg litt fantasi er du snart en superkokk med all de gode sausene du får oppskriftene til her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg