fredag 9. desember 2016

Ørebetennelse voksne svimmel

Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene.


Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte vondt når det skjer. Hvem av oss kan ikke huske første gang (eller siste for den saks skyld) vi fikk ørebetennelse ?

Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. En ørebetennelse vil ofte være ledsaget av lunger.


En massasjeolje består av dråper olivenolje med to dråper tea tree olje kan brukes bak øret på en skånsom streke bevegelse diagonalt mot kragebeinet. Voksne som bruker denne metoden på barn bør være forsiktig med hvor mye press påført. Andre årsaker til ørebetennelse inkluderer hud allergier som eksem, skader på det ytre øret, og eksponering for hårprodukter eller noe som feller fuktighet i det ytre øret.


Tegn på en ekstern ørebetennelse vanligvis starter som mil men de kan utvikle seg hvis personen ignorerer problemet og ikke får behandling.

Hos voksne kan sekretorisk otitt være uttrykk for alvorlig underliggende sykdom. Sjeldnere ennå er tilfeller av ørebetennelse hos voksne. Du kan føle deg svimmel eller ut av balanse når du har en ørebetennelse på grunn av en opphoping. Jeg ble innlagt sykehus desember 20med nautisk svimmelhet. Dotter i ørene kan behandles hos voksne og.


Alle har lidd av en smertefull ørebetennelse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt. Det er flere årsaker til at man kan få denne vanlige lidelsen, som for eksempel at vann som kommer inn i øret når man bader eller svømmer, fremmede partikler eller insekter som kommer inn i øregangen, eller en infeksjon i en tann som sprer seg til øret. Svimmelhet er et vanlig symptom, og det blir hyppigere ved økende alder. Av yngre voksne oppgir ca to prosent å ha svimmelhet. Hos personer over år øker andelen til prosent, og hos dem over år til ca prosent.


Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. Dette kan gi smerter, hevelse og ømhet bak øret.


Takk for innlegget ditt.

Har hatt dotten en stund og ble med ett litt bekymret at jeg aldri skulle høre normalt igjen! Som de fleste vet er tidvis svimmelhet og ustøhet veldig vanlig hos voksne , men noe som kanskje er litt overraskende er at vertigo – en noe mer alvorlig for form svimmelhet hvor verden går trill rundt- forekommer i nesten hos de over 4 ifølge UCSF. Hvordan svimmel : rotasjonsfølelse eller gyngefølelse = ekte vertigo, eller ustøhet, ørhet, ”svartner for øynene”?


Hvor lenge har svimmelheten vart? Bruker medisiner, hvilke? Kjente lidelser fra før? Nylig hatt en infeksjon? Akutte, kortvarige svimmelhetsanfall?


Det er noen symptomer som kan være mer sannsynlig til å skje hvis du har en ørebetennelse heller enn en kald. For eksempel kan du miste appetitten eller har en hard tid å sove når du har en ørebetennelse. Du kan også ha drenering fra øret, hørevansker, og irritabilitet. Jeg tror jeg har fått ørebetennelse.


Grunnen til at jeg lurer er at det ikke bare er kjempe kjempe vondt i øret på venstre side, men jeg har litt vondt i kinnet også og litt i munnen på samme siden. Får jeg medisiner mot dette hos legen? Gidder liksom ikke dra med meg små barn til legen imorgen. Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven.


Leger kaller dette for ekstern otitt. De fleste øregangsinfeksjoner er forårsaket av bakterier, men infeksjonen kan også skyldes sopp. Hvert tiende barn i førskolealder har hatt ørebetennelse mer enn fire ganger i løpet av et år. Væske i mellomøret er en tilstand der mellomøret, som normalt er luftfylt, er fylt opp med væske uten at det foreligger noen ørebetennelse. Væsken er seig eller slimete, men det er ingen bakterieinfeksjon, kun en irritasjon.


Mellomøret er forbundet med svelget gjennom øretrompeten (tuba Eustachii).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg