torsdag 8. desember 2016

Betennelsesdempende tannverk

De ulike smertestillende tablettene har ulike virkestoffer, og mange opplever bedre lindring av Ibux enn av Paracet når de har tannverk. Ibuprofen (virkestoffet i Ibux) har en smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende effekt som trolig skyldes at dannelsen av smertefremkallende stoffer hemmes (Felleskatalogen). Dette kan gjøre de velegnet til behandling av visse typer smerte. Men det kan også være andre årsaker til slike smerter, og det er derfor viktig å søke hjelp hos tannlege ved tannsmerter som vedvarer.


Betennelsesdempende tannverk

Ibuprofen og diklofenak er kraftigere betennelsesdempende enn paracetamol, og det hindrer også hevelse, for eksempel når du trekker en tann, forklarer Madsen. Det kan gi smerter, hovenenhet, væskeansamlinger, redusert bevegelighet og kanskje også dårlig nattesøvn. Det er en veldig viktig mekanisme som hjelper kroppen å helbrede seg selv ved at blant annet næringstoffer og immunceller blir fraktet til det aktuelle stedet. Naproksen er betennelsesdempende og reduserer stivhet og også smerter.


Samtidig bruk av andre legemidler: Ikke bruk andre lignende betennelsesdempende legemidler i de perioder du bruker Voltaren (f.eks. legemidler som inneholder ibumetin eller naproxen, eller cox-2-hemmere). Bruk heller ikke reseptfrie betennelsesdempende midler samtidig med Voltaren. Dosen kan da bli for stor og det gir økt risiko for bivirkninger. Karies (hull i tennene) er den vanligste årsaken til tannverk.


PulsApoteket Skøyen AS org. Statens Legemiddelverk. Du vil motta god service og ekte produkter av høy kvalitet. Med tannlegevakt for akutt hjelp.


Her er hans liste over betennelsesdempende matvarer: Spis fargerikt. Frukt og grønt med sterke farger inneholder mest antioksidanter. Forskerne strides om hva som er de beste kildene. Noen holder på blåbær, andre sverger til superbærene acai eller goji. Det viktigste er å spise variert mat av god kvalitet og i mest mulig rå tilstand.


Som motvirker betennelse, dvs. Samlebetegnelse for en rekke sykdommer, som f. Betennelsesdempende. Under graviditet får man lett betennelse i tannkjøttet.


Endrede matvaner under graviditeten medfører at det blir lettere å få hull som kan lede til tannverk dersom hullet blir større. Rotbetennelse Hva er rotbetennelse? Rotbetennelse på en tann oppstår i de fleste tilfeller ved at en tanns nerve dør. Dermed kan bakterier få adgang slik at det kan oppstå en infeksjon (betennelse).


Tannverk ved graviditet. Reinfisert rotfylling Hva er en rotfylling? Inne i tannen er det et hulrom med nerver og blodkar kalt pulpa. En rotfylling innebærer at pulpa renses bort og erstattes med et bakterietett materiale. Ved operative inngrep kan man også føle seg sliten og medtatt og kanskje ønske seg litt ekstra hvile.


Ved å ta smertestillende tabletter etter tannutrekningen minsker man ubehaget. Tablettene virker nemlig både smetestillende og betennelsesdempende. Dermed får man en redusert betennelsesreaksjon etter uttrekningen og det kan være gunstig. Tilstanden går ofte over av seg selv.


Dette skyldes som oftest dypt hull i tannen (karies), fyllinger som legger, tannskade (traume) og tanngnissing. Kjenner du murring i tannen, tannverk , overfølsomhet for kulde og varme, ømhet og hevelse, kan dette være tegn på betennelse i nerven. Det er i midlertidig ikke alltid du får symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg