tirsdag 20. desember 2016

Tale begravelse bestemor

Tale til mormor 06. Mormor, bestemor , farmor, oldemor. Vi barnebarn og oldebarn har så mange fine minner om deg. Du kan få mer informasjon hos din begravelse rådgiveren eller begynne å lete etter en egnet person.


Det er Internett-standard taler for salg, men et selvskrevet tale gjør gjøre det personlig. Presenterer begravelse poesi - spesielt for din bestemors service - kan være vanskelig og skremmende.

Selv for de som er dyktige i offentlige taler , en sentimental situasjon, for eksempel en begravelse , er en helt annen atmosfære enn for et næringslivsseminar eller møte. Hadde en diskusjon med noen familiemedlemmer forleden. Det kom frem at disse tar det for gitt at voksne barn holder minnetaler i deres begravelser. Fordi det sømmer seg, og fordi alle gjør det i dag. Sippeguri som jeg er, lurer jeg da på hvordan alle greier å stå foran en fullsatt kirke og holde.


Men jeg tror kanskje ikke jeg klarer å lese det selv, gråt veldig bare mens jeg skrev det, så jeg må nok få presten til å lese det. Bare gråter, men har så lyst holde tale. Jeg har ikke skrevet noe slikt.

I verste fall skrive den, så presten kan lese. Ser egentlig for meg at stemmen ikke holder. Aldri gjort noe sånt før. Er også så redd for å få fokuset på hvor trist alt er, er jo det gode og minnene.


Mindetalen følger ikke nogen bestemt form eller struktur, men vi vil alligevel give et par råd med på vejen, som du kan bruge, hvis du vil skrive en tale. Skal i begravelse snart til min bestemor og har lyst til å holde en liten minnetale. Tenkte å avslutte med et dikt, men usikker på hvilket. Har sett på tårer og hadde først tenkt på Jeg bærer ditt hjerte av ee cummings, men usikker på om det passer. Noen som har noen tips?


Anonymous poster hash:. Glem ikke at talen IKKE skal være en en du- tale der du snakker til kisten. Du skal med andre ord ikke ha en samtale med den avdøde, men fortelle de som er til stede om dine minner og opplevelser om avdøde. Det personlige som en du- tale presenterer hører hjemme i personlige samtaler, ikke offentlige samlinger som en begravelse.


Tanken på at det var du, bestemor , i kisten idag er så fjern. Jeg tror enda ikke det har gått skikkelig opp for meg at du ikke er mer, for det kan vel ikke stemme vel? Jeg vet ikke hvor du er, men jeg håper du har det bra.


Forslag til minneord. Lønnet permisjon tror jeg faktisk ikke du har krav på.

Minneord ved begravelse , bisettelse, urneseremoni. Når en på jobben min skulle i begravelse til bestemoren sin, så fikk han dag lønnet og dager uten lønn i permisjon. Jeg regner med at du får permisjon for å dra i begravelse , men. Ville ikke se det som en selvfølge at du får betalt for den.


Denne tekst er til gavn for dig der skal skrive en tale til begravelse , mangler ideer til talen eller mangler forståelse for hvad en sådan tale skal indeholde. Du kan også læse om, hvordan proceduren for en tale til begravelse foregår, hvis man ikke selv ønsker at holde den. Jeg er det første av mange barnebarn, og jeg var så heldig at jeg fikk besøke deg og Bestefar veldig mye. Og selv om talen min egentlig er til deg fordi du har bursdag, Bestemor , kan jeg jo ikke unngå å ta med litt om Bestefar, dere hører sammen, dere to. Og heldigvis for meg Bestemor , har du alltid vært veldig glad i sjokolade!


Dikt om bestefar – av 20. Jeg vil så gjerne at du skal vite, hvor heldig jeg føler jeg er, som har en bestefar så omsorgsfull, når jeg trenger deg er du alltid der. Har gjort det før, brukte det selv i en begravelse Har du en skog i din himmel, du Gud. En slik gammel skog, du vet.


Vi hørte jo om grønne enger. Musikk fra harpenes strenger. Bestemoren deres må ha vært en helt unik og god person, det levner ordene liten tvil om. Dette var både vakkert og vemodig, jeg håper hun hørte det fra sin nye reise hva enn den måtte være. Gjem de gode minnene i hjertet.


Gode tanker til deg og dine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg