fredag 9. desember 2016

Smerter i brystet høyre side

Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Smerter som skriver seg fra hjertet, er trykkende og klemmende, vanligvis lokalisert under brystbeinet. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt. Smerter eller følelse av press, trykk, tyngdefølelse eller sammensnøring sentralt i brystet , eventuelt med utstråling til venstre skulder, armer, kjeve, hals eller øvre abdomen.


Smerter i brystet høyre side

Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste. Eventuelt hemoptyse. Smerter i området under magen på høyre side kan være relatert til allergi eller tarmbetennelse. Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Hvis problemet er på grunn av muskelspasmer , er det beste tiltaket hvile og fysioterapi.


Jeg har hatt smerter i høyre side av brystet i over en uke nå. Jeg kjenner det bare på en plass under ribbene ved høyre brystvorte. Smerter i brystet er en relativt vanlig årsak til legehenvendelser. Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige. Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv.


Hjerteinfarkt gir i typiske tilfeller klemmende, pressende eller snørende smerter bak brystbenet eller på venstre side i brystet. Av og til med utstråling til en eller begge armer, hals eller underkjeve. Symptomene er ofte kvalme, tungpust og blek, klam hud.


Brystsmerter er et symptom som ofte skaper stor angst, men mange av årsakene er ganske uskyldige. Smerter nederst i brystet kan være vanskelig å avgrense fra mavesmerter. Hva kommer brystsmerter av?


Noen har smerter over lengre ti andre har kortvarige og mer akutte smerter. Smertene kan være sviende, trykkende, skjærende, dunkende, og smertene kan sitte hvor som helst i brystkassen. Alt etter årsaken kan smertene stråle ut i armene, opp i halsen, ned i magen, og av og til ledsages av tung pust, kvalme, hjertebank og ikke minst angst. Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom,.


Siden kvinner normalt er eldre enn menn når de får sitt første hjerteinfarkt, har de også ofte mer diffuse symptomer. Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. Gallesteinsanfall gir ofte plutselig innsettende smerter i høyre side av magen under ribbensbuen.


Kan også gi opphav til smerter strålende ut i brystet. Lungebetennelse og lungehinnebetennelse kan gi brystsmerter. Smerten forverres ofte når du hoster eller ved dyp innånding.


Sterke, klemmende smerter ofte i et bånd rundt bryst. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet , er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom. Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte. Mange opplever stor redsel for hjerteinfarkt når de kjenner smerter i brystet.


Smerter i brystet høyre side

Hvis du har ett eller flere av symptomene under, eller har høy risiko for hjertesykdom, bør du søke legehjelp. Stikkende smerter i magen og opp i brystet , hva kan det være? Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier, smerter i midten øverst i magen ofte fra magesekken, smerter nedad på høyre side er typisk ved blindtarmbetennelse og smerter nedad på venstre side kan komme fra tarmen.


Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg