torsdag 15. desember 2016

Norske navn 2018

Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver.


Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor.

Navn du godt kan stjele fra svenskenes navnetopp. Det er mange felles navn på norske og svenske lister, men det er også klare forskjeller. Svenskene er historisk sett ofte tidligere ute med å hente inspirasjon fra andre lan særlig fra USA, enn Norge, slik at man kan finne navn som vil øke i Norge om noen år i toppen i Sverige nå. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn.


Maximillian er for eksempel et navn som var på topp i Tyskland i flere år før vi nordmenn fikk øynene opp for det. Leon, Lukas og Elias er typiske navn i Tyskland som også slår an hos oss. Tysk og norsk har mange fellestrekk, derfor passer mange navn på begge språk, sier navneforskeren.

Dette er en liste over norske navnedager sortert etter dato. Marie er fortsatt det desidert mest brukte annet fornavn totalt for alle norske kvinner. Alle årets dager bortsett fra 1. Den mest brukte guttenavnkombinasjon var i fjor Liam Alexander. Setningen ble rettet 7. Finn de mest mest brukte navnene her! Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet.


Også i år ber VG om lesernes hjelp til å utnevne Årets navn. Navn inspirert av norske og nordiske navn fra middelalderen. Noen ganger ble bare deler av gamle navn brukt ved laging av nye navn.


Navnene ble da oppfattet som mer moderne. Det er så lenge siden disse navnene var i bruk at de passer godt igjen nå. Oversikt over kommunesammenslåinger og nye kommunenavn. Av Maiken Svendsen.


Lista over navn som skal benyttes settes opp på forhån og meteorologen som utsteder ekstremværvarselet bruker neste navn på lista.

Norske ekstremvær får navn 31. Populariteten til begge navnene falt riktignok som et lodd under og etter krigen, men begge var allerede på vei ned. Navnet var allerede på vei ne men samtidig er det et navn som er veldig allment og som vi har en sterk tradisjon for i Norge. Mens folk åpenbart vil ha norske etternavn og gjerne etternavn som signaliserer tradisjoner langt tilbake i ti så er ingen av de vanligste fornavnene som blir gitt til nyfødte gutter og jenter av norsk opphav.


Mange nordmenn vil nok gjerne signalisere norsk kultur med navnet sitt. Konferansen arrangeres årlig, og alternerer mellom de forskjellige stedene i landet hvor det er fagmiljø som gir undervisning i historie på universitets- og høgskolenivå. Kraftig økning i landinger av reke. Dagens artistslipp er begge fra Norge og representerer hip-hop, indie- og urbanmusikken. Navnet pinse kommer av det greske ordet pentekoste, som betyr femtiende.


Pinsen faller på den 50.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg