mandag 12. desember 2016

Hvordan gi d dråper til baby

Lei av lang kø på apoteket? Bestill D-dråper baby fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Lots of changes take place inside a woman’s body in the first three months of pregnancy. Her får du en oversikt over hvilken mat du kan gi til babyen når. Mange starter med fast føde som måneder gammel, mens andre venter til måneder.


Begynn med noen dråper tran på en lunken skje (lunk skjeen litt i varmt vann) for å venne barnet til smaken. Anbefalt dosering av tran er ml fra fire ukers alder. Babyen vår er 5-uker. Siden fødselen har han fått multivitaminer og d -vitamindråper. Prøvde først å gi han det i sprøyte, men han spyttet bare ut.


Så til nå har vi gitt det på flaske, blandet med litt utpumpet morsmelk. Nå sliter han med det og. Brekker seg og nekter å suge. Hvordan gir dere vitaminer til deres små?


Jeg har en uker gammel snuppe, og det er jo helt umulig å få i henne all trana! Gir jeg med kopp eller sprøyte, kommer jo halvparten ut igjen. Kan jo gi henne det i melka, men det blir jo mye mas med pumping hver dag for å få i henne dette. Kosttilskudd av vitamin D anbefales spedbarn i form av tran eller dråper allerede fra ukers alder.


De første seks månedene gir morsmelk all næring og væske som barnet trenger, med unntak av D -vitamin da det er lite av dette i morsmelken. Noen som har opplevd at babyen får mageknip av D -vitamin- dråper ? Finner ikke noe særlig om det på nettet, de fleste som får mageknip er babyer som får tran. Men her i huset har småen plutselig slitt sånn med magen, siste uken, og det startet omtrent samtidig med at vi startet å gi ham D -vitamin. Probiotika til baby som kosttilskudd Lactobacillus reuteri er bakteriestammen som finnes i kosttilskuddet som finnes på markedet til de under år. Biogaia som produserer Semper Dråper som ikke har spesielt lang oppfølgingstid gjør at forfatterne konkluderer med at det er nødvendig med flere gode kliniske studier med lengre oppfølgingstid.


Helsestasjonen bestiller dråpene kostnadsfritt. Rene vitamin D -tilskudd brukes mot vitamin D -mangel av barn og voksne. Tran er anbefalt til de aller minste, men vitamin D - dråper er også et godt alternativ.


Det finnes også tilskudd som inneholder vitamin D og kalsium, og som kan være gunstig å bruke dersom man får i seg for lite meieriprodukter. Vitamin D - dråper – informasjonsbrosjyre. Først publisert: 01. Sist faglig oppdatert: 01.


Denne brosjyren kan ikke bestilles. Gratis frakt fra 6kr. Alle spedbarn bør få tilskudd av vitamin D fra de er fire uker gamle, derfor anbefales det å gi tran ( gir også tilskudd av omega-fettsyrer).


Dersom tran ikke brukes bør man gi vitamin D - dråper. Begynn å gi ml tran og øk mengden gradvis til ml tran hver dag ved måneders alder. Barnet kan ikke motta vitamin D fra en voksen mat, det spiser etter alt bare mumsemelk.


Nivået av kalsiferol reduseres, babyen blir rastløs og blir ofte kald. Så mye supplement er inkludert i en dråpe av en vandig løsning. Gi D -vitamin allerede etter fire uker De to første årene trenger barnet ekstra D -vitamin i form av fem vitamin D - dråper hver dag hele året. Man anbefaler å begynne med vitamin D - dråper når barnet er cirka fire uker gammelt. Det virker som om gutten min blir hard i magen av D -vitamin dråpene.


Jeg gir bare morsmelk og i dag hadde han nesten fast avføring. Han har jobbet skikkelig med magen i to dager. Blir så forstyrra i søvnen sin stakar, ligger bare å vrir seg. Kolikk starter vanligvis når barnet er noen uker gammel og stopper ved 3–måneders alder.


Dette har skjedd flere ganger. Gråtetoktene varer i minst timer daglig i minimum dager i uken over en periode på minst tre uker. Ingen vet sikkert hva som er årsaken til kolikk. Forskere har lansert flere forslag til hva som kan utløse kolikk, men de er ikke sikre.


Hvis barnet får morsmelkerstatning, gir denne mikrogram vitamin D per 1ml. Det finnes en informasjonsbrosjyre som kan gis ut sammen med vitamin D - dråpene. Morsmelk inneholder lite vitamin D. Spedbarn med foreldre fra ikke-vestlige land er spesielt utsatt for vitamin D -mangel, og kan derfor få gratis vitamin- D - dråper på helsestasjonen.


Hvis du skal dryppe flere dråper etter hverandre bør du vente minst minutter mellom dråpene. Grunnen til at det er viktig å la det gå litt tid imellom dråpene er fordi øyet ikke kan holde på stort mer enn dråpe av gangen, så hvis man drypper for fort vil det bare renne ut igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg