tirsdag 13. desember 2016

Strekkmerker under fødsel

Gjør Skincitys hudtest og få produktanbefalinger fra våre hudterapeuter. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet.


Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol. Til en ekstra fin pris!

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Men strekkmerker og slappere hud og muskulatur har også hormonelle årsaker.


En annen grunn til at magen forandrer seg, er selvsagt også at man legger på seg noen ekstra kilo under svangerskapet. Slik kan du unngå strekkmerker. Det er normalt å få strekkmerker under graviditeten - hele prosent av alle gravide får det. Men er du flink til å forebygge, kan det hende du slipper unna.


Om man dog får strekkmerker uten å forstå hvorfor, om man får påfallende mange og uttalte strekkmerker , eller for eksempel utvikler andre symptomer på hormonelle tilstander som Cushings syndrom, bør man oppsøke lege for videre utredning.

Opptil prosent av gravide kvinner har strekkmerker på magen mot slutten av svangerskapet. Hvis magen din buler ut merkbart i et avgrenset område over, under og til sidene for navlen, og denne posen ikke forsvinner verken etter slanking eller trening, kan årsaken være at magemusklene har delt seg. Strekkmerker oppstår på grunn av rask vektøkning og hurtig vekst.


Har du masse igjen i ettertid? Jeg føler meg helt forferdelig, etter tre mnd er jeg begynt å akseptere meg for den jeg er. Men noe bikini kan jeg bare glemme.


Har heldigvis aldri vært noe bikini dame så. Fant tilfeldigvis en side med noen bilder, da jeg var innpå en link. Teigen sier hun personlig ser at unge jenter får strekkmerker oftere, og at de gjerne kommer litt lettere når du er ung.


Hun er likevel enig i at det som spiller mest inn er hvilken hudtype du har. Det vil være vanskelig å unngå strekkmerker dersom din mor fikk mye strekkmerker under sin graviditet, legger Stokke til. Muligens kan en god bh under graviditeten hjelpe litt, men jeg kjenner ingen vitenskapelige undersøkelser rundt dette, sier hun. De vanligste stedene for strekkmerker er på innsiden av lårene, over baken, nedre del av ryggen og magen og øvre del av armene - og det er ikke bare jenter og kvinner som får strekkmerker.


Min mor har født barn og ingen strekkmerker fått. Så jeg går litt mot den teorien om at det kan være genetisk MEN likevel brukt et produkt for å holde huden elastisk. Enda jeg har trent under alle mine svangerskap, kun lagt på meg det som er gjennomsnittlig ca 1kg hver gang, så har jeg nå en del ekstra hu masse strekkmerker (magen er skrukkete) og. Hvetekimolje er uten parfyme og parabener.


Les mer om hvordan du fjerner strekkmerker etter fødsel , du kan lese her.

En av måtene å eliminere strekkmerker er en spesiell krem for strekkmerker etter fødsel. De vil forhindre utseendet av striae under graviditet og redusere eller fjerne feil som allerede har oppstått etter fødselen. Hormoner er også grunnen til at prosent av kvinner får strekkmerker mot slutten av svangerskapet. Under graviditeten forandrer hormonutskillelsen hos en kvinne seg stort - noe som ofte fører til hudforandringer. Ifølge NHI er hudforandringene i seg selv ikke skadelig og går som regel tilbake etter fødselen - med unntak av strekkmerker.


Hvordan du kan fjerne strekkmerker starter tross alt med en god forståelse av fenomenet. Flesteparten av de som opplever strekkmerkeutvikling på huden sin er kvinner. Ofte utvikler kvinner strekkmerker under svangerskapet. Da strekkes magehuden raskt utover sin normale kapasitet, og derfor kan den slite med sammentrekningen etter fødsel. Hei Jeg leste en artikkel her en dag der de hadde underøkt sammenhengen mellom kvinner som fikk strekkmerker og revning ved fødsel.


Der hadde det vist seg å være en sammenheng. Noen sier dette kommer av hormoner. Er det nooe i noen av disse påstander? Det som ikke går for å være et kjerringråd er peeling. Peeling av huden hjelper den til å holde seg elastisk.


Peeling er derfor noe man kan gjøre mot strekkmerker , men man kan ikke karakterisere det som et kjerringråd. De fleste avfinner seg med merkene sine med tiden, og noen klarer til og med å gå så langt som å bli glade i dem. Noen mødre kaller strekkmerker for ”babytegninger” – babyens aller første skriblerier, sølvstriper preget inn på mors myke mage for all fremtid. Rosa til blåfiolette striper eller bånd som oppstår på magen, setepartiet, brystene, lårene eller armene er strekkmerker.


Dette er skader som oppstår i kroppens underhu og som rammer over prosent av gravide. Det finnes ingen kremer eller salver eller lignende som kan forebygge strekkmerker i svangerskapet. MammatilJ skrev: Fiskelever og produkter som svolværpostei inneholder en del miljøgifter og derfor bør ikke barn spise disse matvarene.


Gjelder visst gravide også. Svolværpostei er så utrolig godt, og jeg tror dattera mi hadde elsket det:) vi nøyer oss med kaviar til hun blir gamme. Har lest forskjellige steder at ca.


Mine strekkmerker kom i uke (jeg hadde et lite håp om å slippe, men nei da), og de blir sakte, men.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg