torsdag 15. desember 2016

Hostedempende gravid

Praktiske råd til gravide når det gjelder bruk av legemidler bør legge til grunn store sikkerhetsmarginer (8). Farmasøyten ønsker å vite hva som anbefales når det gjelder folkodin, både når det gjelder gravide og små barn. Doseringen for folkodin til små barn er i Felleskatalogen og på pakningen oppgitt fra måneders alder, men hun mener å ha sett at barn under år bør undersøkes av lege før de får hostedempende legemidler. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Det finnes hostesaft du kan bruke, og hostedempende halspastiller også. Gode tips og rd ved forkjlelse og hoste - 14. Ikke overse hosten, ta tak i. Mange ønsker å bli gravid uten at det skjer.


Kanskje dette kjerringrådet om å øke fertiliteten kan hjelpe deg? Livets mirakel kan oppstå ved hjelp av hostesaft, sier en innsender. Har du en forkjølese som du vil bli kvitt? Les mer om å bli gravid.


Sår hals og rennende nese og øyne er ikke veldig behagelig. Eventuelt kan du kjøpe multivitamintabletter tilpasset gravide som også inneholder mg folat. Kvinner som bruker visse typer legemidler, for eksempel mot epilepsi, kan ha behov for folattilskudd som inneholder mer enn mg. Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer,.


Ved tørrhoste kan det hjelpe å gi hostedempende medikamenter, men ved lungebetennelse bør dette begrenses. Gi slimløsende midler dersom barnet er plaget av seigt slim. Hostedempende : 1-tabletter inntil ganger i døgnet.


Hostedempende gravid

Ved kraftige hosteanfall bør barnet tas opp av sengen slik at slimet ikke gjør det vanskelig for barnet å puste. Noskapin skal ikke brukes under graviditet. Ved plagsom tørrhoste om natten anbefales jevnlig drikke.


Ved astma finnes effektive medisiner på resept. Disse astmamedisinene vil hjelpe mot hosten ved astma. Langvarig hoste hos barn. Hvis barnet hoster og hoster uten ukelange pauser innimellom, kan det være et tegn på astma. Barn med astmahoste kan ha god allmenntilstan de spiser og drikker som normalt, men har altså en hoste som ikke gir seg.


Hostedempende gravid

Hva kan du gjøre selv ved tørrhoste? Tørrhoste er en irritasjonshoste og har ingen funksjon, slik som produktiv hoste har. Heller ikke de med kroniske luftveislidelser som KOLS bør bruke disse medisinene. Ved kroniske luftveislidelser kan det være viktig å hoste og få opp slim.


Spør legen om medisinene er egnet for deg. Valg av hostemedisin alltid bør tilpasses årsaken til hosten. Ved bruk av hostesaft mot tørrhoste dempes hosterefleksen, og du får kanskje ikke hostet opp alt slimet.


Hostedempende gravid

Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg