onsdag 30. september 2015

Venteliste fastlege hvor lang tid

Satt meg på venteliste og fikk tilbud om plass en måned senere Tror det er ganske tilfeldig hvor lang tid det tar. Er legen populær, er det færre som vil bytte og da blir ventetiden lang. Helfo sender ut brev om dette til dem som har stått på venteliste.


Hvor lenge må jeg stå på venteliste ? Noen ganger går det fort å få plass hos en fastlege du står på venteliste til, andre ganger kan det ta lengre tid. Det er mange forhold som avgjør hvor raskt det går.

Dersom du har fått rett til helsehjelp, vil det stå når og hvor du har fått time. Pasienter med samme diagnose kan få ulike ventetider. Vi vet at noen fasleger er spesielt etterspurte. En slik venteliste -funksjon har både befolkningen og vi som har ansvaret for byttene ønsket oss i lang tid.


Etter et bytte av fastlege så trår dette i kraft fra første virkedag i påfølgende måned. Dog vil de fleste fastleger godta at du bestiller en konsultasjon, så fort du har byttet over til dem. Men hva om man må vente lenger enn dette?


Ifølge Linnsund skal fastlegen prioritere listeinnbyggerne ut i fra en konkret medisinsk vurdering av haste- og alvorlighetsgrad.

Slik bytter du fastlege. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Gå inn på helsenorge.


Mange tar det for gitt at man minst får tyve minutter på en slik planlagt time man har ventet i tre uker på. Stort utvalg av Lang. Alle varer på lager! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn!


Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko. Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester.


Se hvor lang tid vi tror det vil kunne ta å få plass hos legen, dersom du setter deg på venteliste nå. Merk at for noen leger lar det seg ikke gjøre å utføre en beregning, grunnet lite datagrunnlag. Venteliste fastlege Nå kan du sette deg på venteliste for fastlege.


Kjedelig når det er så lang ventetid.

Ingen venteliste for bytte av fastlege. På legelisten tilbyr vi en tjeneste der du kan bestille varsel på sms om når legen du ønsker deg får. Offentlige urologer kan ha relativt lange ventetider. Personer som står på venteliste , har på forespørsel rett til informasjon om hvor lang tid de må påregne å vente ved å henvende seg til tildelingsenheten. Kommunens rutiner skal sørge for at personer på venteliste har nødvendige og forsvarlige helse- og omsorgstjenester mens de venter på tildeling av plass i sykehjem eller tilsvarende bolig særskilt tilrettelagt for heldøgns.


Min fastlege har for tiden ca mnd. Dette mener jeg er for dårlig, og at man skulle automatisk skulle bli satt over til en avløser med bedre tid. Jeg skjønner ikke hvem som bestiller time hos legen en hel mnd. Medlemskapet avsluttes automatisk ved utløp.


Mitt inntrykk er at det brukes mye tid på pasientlister, men det går mer på hvor organisert du er. Jeg har ingen lang venteti og som oftest får du legetime samme dag eller dagen etter. Jeg vet man endrer fastlege på min side på nav.


Og hvordan vite hvem jeg skal velge? Få hjelp til å velge behandlingssted. Jeg er en tildels tilbakeholden pers. Har du spørsmål, kan du ringe Veiledning for helsenorge.


Hvis du ønsker individuelle rå vil du bli satt over til en pasientrådgiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg