torsdag 3. september 2015

Studere som 50 åring

Sjekk på hjemmesiden til skolen du ønsker å studere ved hva slags studier som fortsatt har ledige plasser. Hvordan søke høyere utdanning? Her kan du velge blant høyskoler og universiteter, og du søker med én søknad.


Lære nye ting, bli spesialist på enkelte fag, utvide horisonten, søke ny kunnskap hele tiden. Og med årene får man både kunnskap og selvtillit. Motivasjon er det viktigste ordet som finnes.

Som sagt i førsteposten ovenfor så er jeg også ganske sikker på att du stiller sterkere ferdigutdannet som enn som 20. Er i liten samme klemme selv da jeg skal hive på ing. Over og ledig: Ny jobb eller ufør. Mister du jobben, øker sannsynlighet kraftig for at du blir uføretrygdet.


Særlig gjelder dette arbeidstakere over 50. Velg et fag du er interessert i. Jeg vil advare mot å velge noe bare fordi man tror man får en høy lønn eller får jobb veldig lett. Men om man står mellom 3-forskjellige fag man vil studere kan det være lurt å undersøke arbeidsmarkedet.

Man skal trives både med fagfeltet og den jobben man får når man er ferdig. En 40- åring har noe som heter erfaring. Med smart mener jeg hvor mye man kan og hvor intelligent man er. Har en Bachelor fra før av. Har fylt 2 men lurer egentlig på om jeg begynner å bloi for gammel for studier.


Når jeg blir ferdig er jeg 3 er det for gammelt mtp at jeg st. AnonymBruker skrev: Mannen min har en tendens til å stå for tett på damer, flytter seg ikke hvis en dame skal forbi ved en hylle i butikken foreks. Jeg blir kjempeflau, da jeg vet at enkelte damer vil oppfatte han som en gammel gris og det er han jo forsåvidt også. Tenkt til å studere sivilingeniør ved ntnu og.


Folk er opp mot år gamle nå til dags. Selv er jeg nå og starta å studere igjen som 29- åring. Nå får vi muligheten til å studere nøyaktig hvilken treningsintensitet som fungerer best for å beskytte eldre mot en mengde forskjellige helseplager.


Høy intensitet Forskere over hele verden har demonstrert fordelene ved høyintensitetstrening for yngre aldersgrupper. Mamma var over da hun startet på master og. Her finner du alt av informasjon om utdanning innen MEDISIN (Bachelor). Studiet går under: Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. Ettersom førstegangskvoten gjelder til og med året man fyller år vil jeg nok forvente at rundt av studentene er OVER år.


Hvis du har en uføregrad på prosent eller mer, har du rett på honnørkort.

Du mister ikke retten til honnørkortet hvis du har inntekt ved siden av uføretrygden. Mottar du uføretryg kan hele eller deler av studielånet ditt slettes. Du kan lese mer om dette på lanekassen. Jeg begynte å jobbe som 16- åring , og sparte halvparten av alle lønningene mine.


Bakeriet jobbet jeg i hver tirsdag og annenhver helg gjennom hele videregående. Somrene jobbet jeg nesten fullti så jeg fikk spart en god sum ved å ha deltidsjobb som ungdom. Da jeg begynte å studere ville jeg ikke jobbe ved siden av og heller fokusere på.


LES OGSÅ: Her er du sikret jobb. Det koster å studere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg