fredag 4. september 2015

Kløe i halsen om natten

Kløe i halsen - kjerringråd. Det kan holde deg våken om natta. Når det klør i halsen føles det som at du må hoste hele tiden, men det er ingenting som hjelper. Ofte kommer kløe i halsen i etterkant av influensa eller en forkjølelse. Resultatet blir som oftest tørrhoste og dårlig søvn.


Kløe i halsen om natten

En sår hals kan føre til store ubehag og irritasjon, for å si det mildt. Hvis kløe er alvorlig, så du kan godt føre til en søvnløs natt uten søvn. Noen ganger kløe kan være så ille at personen utvikler mer eller mindre villige til å stikke en finger i halsen området og riper irritabel, for å få lindring.


Om man finner en årsak eller ikke vil målet deretter være å finne frem til en behandlingsplan der man lindrer symptomene. Anbefaler at du smører inn huden på skuldrene med en fet ikke-irriterende fuktighetskrem som (f.eks apobase) hver kveld (spesielt om du dusjer om kvelden). Derfor kan du få kløe i ørene ved forkjølelse. Om du har plagsom tørrhoste om natten , vil jeg anbefale deg å ta. Hepatisk kløe er særlig sterk i håndflater og i fotsåler, men i de alvorligste tilfellene er kløen over hele kroppen, og pasienter kan beskrive kløe i øregang, nesebor og endog bak øynene.


Intensiteten kan variere fra irriterende til nærmest brennende kløe. Kløen er mest sjenerende om natten. Begynder det pludselig at klø på kroppen om aftenen og særligt om natten , på en ellers rask person, kan der være tale om fnat, der skyldes en mide. Kontakteksem eller en allergisk reaktion som følge af kontakt med noget, der udløser reaktionen, er en hyppig årsag til kløe.


Forsøk i så fall noen dager uten. Om det er du selv som har startet med denne kan du avgjøre dette selv. Gir kløen seg når du slutter med tabletten så var det den som var årsaken.


Kløe i halsen om natten

Gå da til legen eller apoteket og finn et alternativ som ikke har kløe som bivirkning. Vær særlig oppmerksom på lymfeknuter på halsen , i armhulene og i lysken. Gå til legen dersom:. Det fører til at man må tisse oftere enn før, ofte også om natten.


Ofte hoster man så mye at man sliter med å sove om natten - dette gjelder både ved tørrhoste og slimhoste. I begge tilfeller er det lurt å sove med hodet litt høyere enn vanlig. Hvis man ikke får sove på grunn av hosten vil jeg anbefale å ta noe hostedempende til natten. Det gjelder også dersom det er tørrhoste.


Mange pasienter opplever at i stedet for å se at symptomene kan handle om stoffskiftet, så får de en eller flere tilleggsdiagnoser. Hypothyreose er gjerne arvelig, så er det endokrine sykdommer i din familie, er det ikke usannsynlig for deres barn å utvikle hypothyreose. Jeg er en jente på år som i et par år har vært plaget med ekstrem kløe i halsen , spesielt om natten. Halsen symptomene er så spesielt om natten , men jeg tror meg selv at mage astma. Hvis du i perioder er hes eller kjenner at det klør i halsen og ganen, kan det være et tegn på at du er allergisk.


Svært få mennesker har en tendens til å oppleve en kløende hals om natten. Jeg hoster meget, lejlighedsvis, især om natten. Jeg ved ikke, hvad der foregår, min hals føles nogle gange som om jeg er forkølet. Når jeg igen nysen, kildede min hals og spændingen starter igen.


Kløe i halsen om natten

Jeg har ikke bedbugs, ikke allergier, men klør som aldri før spesielt sent om natten. Rundt 03-tiden begynner jeg ofte å klø. Har aldri funnet ut hvorfor, men er vant til det nå og slått meg til ro med at det er slik kroppen min er.


Forekomsten øker med alderen, og man ser at menn er mer utsatt for å få slike plager enn kvinner. Ofte oppstår plagene om natten når det er varmt og fuktig. Fortsettelse av kommentarer fra side om kløe i halsen. Dorri skrev: Hva om man virkelig ikke liker honning, da? Jeg blir kvalm bare av lukta.


Yngvild skrev: Soyaolje , en skje og den smører halsen. Marthe skrev: Jeg har hatt skurrete stemme, kløe i halsen og tørrhoste i en uke uten at noe hjalp. Jeg vil gjerne forsikre meg om at alt er vurdert før vi konkluderer med at kløen stammer fra jernmangelen.


Det er relativt enkelt å utrede kløe , spesielt når det ikke er noen utslett i huden. NyresykdoOppdages ved å ta en blodprøve og urinprøve. Også kalt uproduktiv hoste, kommer av irritasjon og kløe i luftveiene, og kan låte litt gjøende. Grunnen til at tørrhoste ofte kalles for uproduktiv, er at du ikke hoster opp noe.


Hosten har ingen funksjon i seg selv, utenom å fortelle deg at slimhinnene i halsen er irriterte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg