mandag 14. september 2015

Ny læreplan i historie

Verdenshistorien for hånden – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver.


I utkastet til ny læreplan i historie heter det om fagets relevans at historie skal gi elevene redskaper til å forstå egen identitet og vår tids utfordringer, og til å lære om ulike perspektiver og kildekritisk tenkning.

Det er vanskelig å være uenig i disse utsagnene. Dette er forskrifter til opplæringsloven og skal styre innholdet i opplæringen. Resett om hvordag det svenske Skolverket ville rasere historiefaget og fjerne alt om antikken fra pensum. Ifølge den foreslåtte læreplanen skulle fokuset vris til genusteorier og postmoderne idéer.


Forslaget til ny læreplan i historie ble møtt av massiv kritikk. Utdanningsdirektoratet har lagt fram et forslag til nye læreplan for historie i videregående skole med høringsfrist 14. Alle de nye læreplanene skal føre til et verdiløft i skolen – hva nå dette må bety.


Og læreplaner bør være vide.

Verdiløft burde bety at interessen for egen – og nasjonens, livs historie våkner, og derigjennom for historie generelt. Grunnskolen ble nå 10-årig. Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa opplæringslova er en lov som omhandler rettigheter og plikter forbundet med opplæring og skolegang i Norge.


Kunnskapsløftet blir innført med nye læreplaner for grunnskolen og den videregående skole. Debatt: Ny læreplan SVs historie -forfalskning Vår tro på at skolen både skal danne og utdanne, at alle barn skal lære å lese, skrive og regne, og at aktiv og utforskende undervisning kan gi. Da er det mulig å lese de første skissene til ny læreplan i historie på UDIRs sider, og fram til 14.


Benytt sjansen til å mene noe om planen! Læreplan for historie ,. Nå skal elevene lære seg livsmestring og personlig økonomi. Den nye generelle delen og fornyede læreplaner for fag skal sammen utgjøre et fornyet læreplanverk som skal bidra til verdiløftet i skolen.


Livsmestring, folkehelse, personlig økonomi og medborgerskap er blant det som skal inn i de nye læreplanene. Heretter skulle fast skole være det normale, omgangsskole skulle være unntaket. I læreplanen inngikk utvalgte stykker av en lesebok med geografi, naturkunnskap og historie.


En skolekommisjon med sognepresten som formann skulle lede skolene i kommunene, og hvert stift fikk sin skoledirektør. De nye læreplaner gælder for undervisning af elever og kursister, der påbegynder gymnasial uddannelse, gymnasial enkeltfagsundervisning (hf-enkeltfag) eller gymnasial supplering fra 1. I grunnskolen omfattar samfunnsfag hovudområda utforskaren, samfunnskunnskap, geografi og historie.

Hva er status i arbeidet og hvilke innholdspunkter er sentrale? For tiden jobber han med utdanningspolitiske spørsmål i Utdanningsforbundet, der han blant annet følger utviklingen i norskfaget. Det er ny læreplan for faget som gjelder fra 01. Martin er forfatter på norskverket Moment.


Hovedkapitlene åpner med illustrasjoner og filosofiske samtaler som setter fortiden inn i samtiden og gir elevene muligheter til å ta tak i stoffet både med empati, undring og analyse. Terra nova er et læreverk for fellesfaget geografi i. KRLE ble innført som for å oppfylle Solberg-regjeringens samarbeidsavtale med KrF. Innholdet er ordnet etter kapitlene i boken.


Historie : I ettertid. Start med å velge kapittel i menyen til venstre. Fra kapittelsidene velger du oppgaver og andre nettressurser til kapitlet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg