torsdag 17. september 2015

Hvordan steke omelett

Prøv denne varianten i dag! Like godt til frokost og lunsj, som til middag. Omelett med ost og skinke er en klassiker. Enklere enn dette kan det nesten ikke gjøres.


Enkelt, næringsrikt og godt. Vi viser deg hvordan du på en enkel måte lager omelett.

Har du egg i huset, har du alltid middag! Samtykke fra cookies. MatPrat TV: Slik lager du omelett. Du vil steke omeletten på svak, svak varme over lang tid.


Som om du posjerer eggerøren og nesten lager en soufflé – luftig og go sier kokken. Husk at omeletten ettersteker selv når den er tatt av varmen. Hvordan du liker eggene dine er selvfølgelig en smakssak, men ifølge ekspertene skal den være solgul, myk og på grensen til.


Noen ganger er det praktisk å lage omeletten i form.

Sett den i ovnen på 2grader og la den stå i minutter. Fres grønnsaker , skinke og annet som måtte ønskes i panna, ha over eggeblanding og rør det rundt, la det steke til det begynner å stivne. Den kan redde deg om du trenger en kjapp middag, er super hvis du vil starte dagen med en skikkelig frokost, og fungerer fint som et mettende lunsjalternativ.


Sette et lokk over panna - og la den steke ferdig på stekeplata, men husk å bruke svak varme så den ikke svir seg. Man lager en omelett ! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for eller personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også.


Vi har laget den med salami, ost og paprika, men her kan du bruke akkurat det du har lyst på! Fyllet kan du variere i det uendelige. Kanskje verdens enkleste frokost? Her har du grunnoppskriften på omelett , som enkelt kan fylles med ost og skinke eller noe annet godt.


Abonner på kanalen vår for. Med potetskiver og rester fra gårsdagens middag kan omelett bli et riktig herremåltid. Både egg og meieriprodukter er næringstette matvarer.


Det metter godt, og gir oss mange gode næringsstoffer, ikke minst proteiner av høy kvalitet. Bruk en ildfast form (her er det brukt paiform), ha i litt smør og sett den i ovnen, som du setter på ca 1grader varmluft eller 2grader uten. Hell piskede egg i pannen og rør litt frem og tilbake i ca.

Så lar du eggeblandingen være i fred. Grunnen til at du skal bruke medium varme er for ikke å steke eggene for hardt. Gjør du det vil omeletten bli gummiaktig i konsistensen og ganske uspiselig.


Lav varme og lang tid er oppskriften på en luftig og myk omelett. Bruk en stekepanne som er stor nok til alle eggene du skal steke. Skal du bare steke ett egg, så bruk den minste stekepannen du har. Non-stick stekepannene er perfekt for å steke egg.


I mange andre sammenhenger er de ikke så gode fordi de ikke blir varme nok (for eksempel når man skal steke biff). For å lage en spansk omelett trenger du tålmodighet. Du lager den så tykk du selv ønsker, men når du først setter i gang, er det ingen grunn til å spare på råvarene. Kilde: Bergens Tidende. I går hadde jeg Tapaskveld hjemme hos meg, spleiselag med mange gode venner.


Såå mye godt å velge mellom! I den anledning kom jeg på denne deilige langpanneomeletten som jeg lagde til gårsdagens tapas, og som var en hit i heimen for år siden - men som har blitt helt glemt etter det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg