onsdag 23. september 2015

Oppbevare morsmelk i tåteflaske

Philips tåteflaske er førstevalget for foreldre verden over. Finn riktig tåtflaske for ditt barns behov. Til Philips Avent tåteflasker! Se Philips store utvalg her! Oppbevaring av morsmelk.


Hvor lenge kan utpumpet morsmelk oppbevares, og hvor går grensen går for om den kan gis til barnet? Det kommer an på flere faktorer, blant annet barnets alder og helse, om det kun får pumpet melk, eller om det får pumpet melk en gang i blant. Skal du oppbevare morsmelk i kjøleskapet, så sett den innerst.


Ikke i kjøleskapsdøren. Der er det nemlig ikke så kaldt, og hos de aller fleste går døren opp mange ganger i døgnet også – og hever dermed temperaturen noe. Står melken slik innerst der det er kaldt (-grader), kan den være holdbar i 3-døgn.


Hvis du skal begynne å jobbe igjen, skal på trening eller bare vil gi partneren din en måte å mate babyen på, slik at du kan få sove, kan du pumpe ut brystmelken og lagre den slik at babyen din kan få den når du ikke er der. Utpumpet melk beholder de fleste av de helsebringende egenskapene, så hvis du må stå over en amming, er det mye bedre for babyen enn en hvilken som helst. Bruk av tåteflaske kan gjøre hverdagen enklere i mange situasjoner, både om du gir morsmelkerstatning eller egenpumpet morsmelk. Her finner du et godt utvalg tåteflasker, samt flaskesmokker og utstyr til rengjøring. Kan man oppbevare morsmelk i vanlige brødposer?


Leser du ofte horoskopet ditt? Astrologi, stjernetegn, klarsynt, spådom,. Jeg er så forvirret. Det står og sies så mye forskjellig.


Noen steder har jeg hørt at man kan oppbevare morsmelk i kjøleskap inntil døgn og så har jeg også hørt at man bare kan oppbevare den i kjøleskap i timer. Det hørtes veldig sent ut, men det er sikkert mange som gjør det sånn. Hvis vielsen ikke begynner før kl tror jeg ikke du skal regne med at middagen begynner før 20. Vi har hatt barnepass for Kristoffer ved enkelte anledninger, og han har da tatt flaske, inntil for et par uker siden.


Da ville han ikke ha når søsteren min skulle mate ham! Men det gikk selvfølgelig greit med puppen! Morsmelk er holdbar i romtemperatur i 6-timer, 2-dager i kjøleskapet og 3-måneder i fryseren, avhengig av temperatur og emballasje.


På apoteket, hos baby-butikker og på Internett finnes mange forskjellige typer oppbevaringsenheter for melk, både som poser og kopper med lokk. Morsmelk som skal brukes innen 6-timer kan stå i romtemperatur. Dersom den skal oppbevares lengre, bør den settes i kjøleskap eller fryses så raskt som mulig. Melk som fryses raskt beholder næringsstoffene bedre og det er mindre sjanse for bismak på melken.


Fersk morsmelk er holdbar i kjøleskap (grader) i 3-døgn. Denne drikkeskålen er et godt alternativ for barn som ikke vil, eller som har vanskeligheter me å drikke av en tåteflaske. Drikkeskålens utforming forenkler matingen av små mengder morsmelk , vann og morsmelkerstatning og fungerer som amming. Hvis du pumper brystmelken rett på flasker, kan den overføres til Medela oppbevaringsposer for brystmelk for lagring og transport. Posene står oppreist slik at det er lett å håndtere dem, men de kan ligge flatt i kjøleskapet når de er lukket, og de kan fryses.


Frisk morsmelk kan holde seg i timer i et kjøleskap som har maksimum grader. Er kjøleskapet varmere, blir holdbarheten raskt kortere. Du kan oppbevare morsmelk i fryseren i inntil måneder ved -grader.


Hvordan skal jeg varme opp morsmelka ? Her får du oversikt over hvor lenge melken holder i romtemperatur, kjøleskap og fryseboks, og hvordan du best tiner den. Selv om man har ammeproblemer, anbefales det at man fortsetter å gi bryst. Litt morsmelk er bedre enn ingenting. Det er bedre å amme litt, hvis man kan, enn ikke å amme i det hele tatt. Amming er ikke et enten eller.


Mange gir bryst samtidig som de gir morsmelktillegg eller annen mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg