tirsdag 29. september 2015

Amerikanske lapper

Sveler eller lapper er nydelige kosemat formet som små pannekaker. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Amerikanske pannekaker blir gjerne servert med lønnesirup.


Alle bør prøve pancakes minst én gang i livet.

Dette er oppskriften på enkle, amerikanske pannekaker. De lages med litt bakepulver, så blåser de seg opp. Oppskrift på amerikanske pannekaker som er enkel!


Er det én oppskrift du bør lære deg utenat her i verden, er det denne. Den burde stå på livets pensum spør du meg. Med hånda på hjertet, dette er de beste pannekakene jeg har smakt.


Og de er helt uten egg og melk. Advarsel: Avhengighetsskapende.

Jeg snakker av erfaring. Lapper er en norsk rørebasert kake som minner litt om amerikanske pannekaker i konsistens og i fasong. Lapper er en særdeles populær turmat, kanskje nettopp fordi det er så enkelt å lage lapper på primus.


Lise Finckenhagen kaller dem amerikanske pannekaker og serverer dem med rømme,. Lapper eller sveler kan kalles luftige pannekaker. Det er størrelsen det kommer an på. Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne.


Lappene sveller litt opp under stekingen. Serveres gjerne med hjemmelaget syltetøy. Verdens beste pannekaker lager du selv! I denne pannekakerøren bruker vi kulturmelk og natron som hever lappene litt ekstra! Ja, vi elsker proteinpannekaker!


Vi har mange forskjellige oppskrifter på pannekaker og lapper , og her kommer enda en! Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Glutenfrie amerikanske pannekaker er en perfekt start på helgen.

Defintivt barnas favoritt. Tradisjonelt serveres de med lønnesirup og bacon, en nydelig kombinasjon, men vi gikk for friske bær og honning istedenfor. Du trenger: 3gr glutenfritt mel.


Eks Toro lys melblanding. Innlegg om lapper skrevet av Glutenfrihet. Den ultimate desserten for meg og for mange andre er sjokoladefondant. På bloggen finner du en vilt god oppskrift med detaljert forklaring for å sikre at du lykkes.


Er det noen som har tatt tyngre lapper enn denne, og vet hvor mye disse koster og lovligheten av dem her til lands? Er lei av å lese gjennom lover og regler på amerikanske sider og sjekke dette mot norsk lov, så det hadde vært greit om noen med erfaring kunne bekreftet eller avkreftet dette. Poenget er at når vi sier (eller skriver) pannekaker i Norge er det naturlig å tenke norske pannekaker etter vår kultur. Viste pannekaker er mer som norske lapper , kanskje litt større og kanskje litt mindre enn vanlige amerikanske pannekaker etter amerikansk kultur.


Du behøver ikke være enig, men jeg tror min oppfatning er mest riktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg