mandag 28. september 2015

Gravid etter provosert abort

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det betyr at kvalme, brystspreng o. Følelsesmessige reaksjoner.


Kvinner reagerer ulikt på det å ta abort.

Når svangerskapsproduktet tømmes ut av livmoren ved medisinsk abort kan det være litt vondt. Det kan også være mer ubehag og plager etter en medisinsk abort. Fordelen er at man slipper å måtte få narkose.


Ulike reaksjoner kan komme etter en abort , enten med en gang eller på et senere tidspunkt. Den viktigste virkningen av en medisinsk abort er at kvinnen ikke lenger er gravid , og som regel skjer dette uten komplikasjoner. I omtrent fem prosent av tilfellene tømmer imidlertid ikke livmoren seg fullstendig, og dette kan føre til symptomer som økende blødninger, magesmerter og iblant feber.


Hvordan skal du gå fram hvis du overveier å ta abort ? Hvis du overveier å ta abort , ringer du til fastlegen din eller til nærmeste gynekologiske avdeling for å få en time.

De større avdelingene har egne sosionomer som du kan ringe direkte. Du må selv begjære svangerskapsavbrytelse og skrive under på et papir. Kvinnen mister fosteret av en eller anne. Tror du vil føle deg tusen ganger verre om du velger å bli gravid igjen med en gang.


For det er først når du får ditt eget barn du vil innse hva du valgte å gi opp eller ta livet av. Spontanaborter kan skje så seint som 22. En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Medikamentell (medisinsk) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke 1 regnet fra første dag i siste menstruasjon. Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse.


Ved ønske kan man sykemeldes i 2-dager. En sjelden gang kan det bli skader på livmor, urinblære eller tarm. En kirurgisk abort fører nesten alltid til svangerskapsavbrud men hvis du ikke får menstruasjon tilbake etter 4-uker, må lege kontaktes for å finne ut om man er gravid fremdeles. For kvinner har dette alltid vært et viktig tema, og kvinner startet allerede i begynnelsen av forrige århundre kampen for selvbestemt abort.


Siden den tid har abort -tallene holdt seg temmelig konstante i Norge. Hvert år foretas det rundt 15. Les også: Å bli gravid igjen etter en abort Blødninger og smerter ved abort.


Ved noen sykehus får kvinner over år, som har noen hos seg, tilbud om å utføre den medisinske aborten hjemme. Ved en pågående uunngåelig abort kommer det rikelig med friskt blod fra skjeden.

Rester av svangerskapet kan ofte ses som klumper og hinnerester i blodet. Ved komplett abort avtar ofte blødningen raskt, og kvinnen mister følelsen av å være gravid. Omtrent til prosent av alle svangerskap ender med abort. Regner vi med alle tidligaborter som ikke engang kvinnen selv vet om, blir tallet kanskje prosent.


Abortene øker med stigende alder hos kvinnen og antall tidligere svangerskap. Graviditet etter provosert abort Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer! Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd ( provosert abort ) står.


Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort , så lenge det kan skje før utgangen av 12. Det at du ikke har hatt samleie i etterkant, gjør det enklere å tolke disse prøvesvarene.


Samtidig er hCG-nivået ditt på vei nedover. Dette fordi du nok teoretisk kunne ha vært gravid nå, men samtidig er det helt normalt at graviditetstesten kan slå ut etter en abort. Provosert abort betyr at kvinnen selv velger å avbryte graviditeten på en kunstig måte. De fleste provoserte aborter skjer medikamentelt.


Ved en medisinsk abortsvelger kvinnen tabletter som gjør at livmoren ikke lenger reagerer på kroppens egne graviditetsbevarende. Informasjonsskriv til deg som skal søke om abort etter utgangen av 12. Abort ved voldtekt og incest er en etisk utfordring der man må vekte to svært tungtveiende hensyn mot hverandre: På den ene siden er fosteret et levende individ med menneskeverd og moralsk menneskelig status, på den andre siden står en alvorlig krenket kvinne som har blitt gravid mot sin vilje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg