torsdag 3. september 2015

Hva gjør en regnskapsmedarbeider

Regnskapsføreren jobber med å føre regnskap i en bedrift, eller jobber i en regnskapsbedrift som fører regnskap for andre bedrifter. Det er regnskapsføreren sitt ansvar å sørge for at alle relevante opplysninger tas inn i regnskapet slik at det blir både riktig og fullstendig. Når du har fullført utdanningen, Regnskapsmedarbeider , har du mulighet til å fortsette videre ved å ta andre semester på utdanningen, Regnskapskonsulent.


Denne utdanningen gir studiepoeng, og går enda mer i dybden på regnskapsfaget. Du vil også få en unik mulighet til å gå ut i praksis, noe som gir verdifull kompetanse på CV- en.

Jeg kunne sikkert hatt en annen tittel i og med at jeg har hovedansvaret for regnskapet. Vi har revisor som kommer å tar alt av ligningspapirer etc. Ledelsen er veldig godt fornøyd med jobben jeg gjør og at jeg er fleksibel. Det kan være vanskelig å vite hva man egentlig går til når man får jobb som regnskapsmedarbeider i et regnskapsførerselskap. Er man uten utdanning har man kanskje fått foten i døra fordi man allerede har noe erfaring som er relevant.


Men hvis man kommer fra skolebenken er det mye som vil bli annerledes fra det … Fortsett å lese Jobbeskrivelse: Regnskapsmedarbeider i. En regnskapsmedarbeider bør være analytisk og nøyaktig, i tillegg til å være interessert i tall og lover. IT-programmer og systemer er en naturlig del av jobben som gjør arbeidet mer effektivt, og en regnskapsmedarbeider bør derfor ha interesse for å lære seg dette.

Hvis de blir presset til å gi et svar, har arbeidsgiver en tendens til å si noe man ikke kan ta de på, men som ikke er sannheten. For eksempel at de trengte en med en spesiell kvalifikasjon, ett ekstra års erfaring, etc. Brown forteller at det er en kald og ensom verden der ute, når man ser etter en jobb.


En regnskapsfører kan ifølge MPR Regnskap i Oslo også hjelpe til med etablering av selskap, MVA representasjon og årsoppgjør. En regnskapsfører vil også fungere som en rådgiver innenfor hva som lønner seg innen økonomiske strategier og hva som kan – og ikke kan utgiftsføres etc. I tillegg har jeg jobbet deltid som regnskapsmedarbeider i et år nå, og har lært en god del. Har jobbet med kontering og bokføring av faktura, inn- og utbetalinger, kasseoppgjør, bankavstemming, leverandør- og kundereskontro, og diverse. Synes det er vanskelig når jeg blir spurt på jobbintervju hva jeg forventer i lønn.


Opprett en konto eller logg inn for å kommentere. Du må være et medlem for å kunne skrive en. Etter endt utdanning vil du ha kompetanse som kvalifiserer deg for en rekke jobber innen regnskap og økonomi, uavhengig av sektor, bransje og størrelse på virksomheten.


Psykologspesialist Aina Fraas-Johansen gir deg et innblikk. En psykolog har omfattende kunnskap og kompetanse om menneskers handlinger, tanker og følelser. Psykologer er autorisert helsepersonell og skal yte forsvarlig og virksom helsehjelp. En revisor er en som utfører revisjon, uten at dette gjør oss noe klokere. Ordet re-visjon bygger på ordet re som i igjen, og visjon som i syn.


Så en revisor er en som ser igjennom regnskapet og kontrollerer at alt er som det skal være i henhold til gjeldende lover og regler.

Sammen med deg finner ergoterapeuten løsninger som gjør at du kan leve et aktivt liv og delta i samfunnet. Ergoterapeuter gjør hverdagslivet mulig, for enda flere! Forbundsleder Nils Erik Ness om ergoterapeuters kompetanse. Se videoen der Nils Erik Ness på få minutter beskriver ergoterapeuters. Alle datamaskiner har en prosessor.


Noen har til og med flere enn en. Den viktigste av dem kan vi kalle for hovedprosessoren eller CPUen (Central Processing Unit). CPUen er PCens hjerne og er helt uunnværlig for at maskinen skal fungere. Det er også hovedsakelig prosessoren som skiller en PC fra en Macintosh og andre plattformer.


Nevropsykologi er en egen spesialitet for psykologer i Norge. Tittelen Spesialist i nevropsykologi innebærer at psykologen har fullført et 5-årig spesialiseringsprogram i nevropsykologi. En spesialist i nevropsykologi er altså en psykolog som har ervervet seg spesialkompetanse om forhold som knytter seg til hjernen. Regnskapsskolen er en praktisk rettet fagskoleutdanning, som fokuserer på de daglige og periodiske arbeidsoppgavene til en regnskapsmedarbeider.


Fra å ikke kunne noe om økonomi, vil du i løpet av utdanningen lære å utføre alle sentrale oppgaver innen regnskap og økonomistyring. Hva er en nevropsykolog?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg